EL TEMPS A BENIDORM ARA

19

00:25 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

En la iniciativa, impulsada per la Regidoria d'Igualtat, han participat més de 150 estudiants en quatre anys

El projecte de cartells contra la violència de gènere de l'alumnat de l'IES Pere M. Orts rep una subvenció de Diputació

02 setembre 2021
El proyecto de carteles contra la violencia de género del alumnado del IES Pere Mª Orts recibe una subvención de Diputación

El projecte de cartells contra la violència de gènere que anualment realitza l'alumnat de l'IES Pere M. Orts i Bosch i que impulsa la Regidoria d'Igualtat ha rebut una subvenció de 2.102,98 euros de la Diputació Provincial d'Alacant dins de la convocatòria per a programes i activitats per a la igualtat d'oportunitats i prevenció de la violència de gènere.

L'edil d'Igualtat, Ángela Zaragozí, ha recordat que "este projecte va sorgir fa quatre anys des de la Regidoria com una proposta dirigida al departament d'Arts Plàstiques de l'IES Pere M. Orts i Bosch". L'abast de la proposta era "realitzar una col·lecció de cartells en els quals, des de la perspectiva dels i les jóvens, es poguera denunciar i conscienciar a la societat del gran problema que representa la violència masclista".

Zaragozí ha explicat que "este projecte s'ha convertit en una activitat curricular dins de l'assignatura de 'Cultura Audiovisual' que cursa l'alumnat de 1r i 2n de Batxillerat Artístic de l'IES". Al llarg d'estos quatre anys "han participat d'esta iniciativa més de 150 alumnes i alumnes, als quals se'ls proposa una simulació del que seria un encàrrec real on han de complir uns requisits". Abans de la realització dels cartells "els i les joves reben formació en gènere i igualtat per a tindre consciència del problema, dotant-los d'eines perquè puguen aconseguir els requisits que s'exigixen en la simulació de l'activitat i, al mateix temps, previndre comportaments en un futur".

La regidora ha recalcat que "una part fonamental del projecte, tant per a l'alumnat com per a la mateixa activitat, és l'exhibició pública dels cartells, ja que visibilitza el talent i el treball dels i les participants i al mateix temps consciència sobre la xacra social que és la violència de gènere".
Referent a això, ha precisat que "enguany, a més d'exposar els cartells en el mateix IES i en l'Espai d'Art de l'Ajuntament, de la mà de la Regidoria de Cultura que també participa del projecte, vam voler portar els cartells a peu de carrer". Així, durant el mes de maig les obres confeccionades per l'alumnat de l'IES Pere M. Orts i Bosch es van exhibir en 31 opis retroil·luminats distribuïts per la ciutat.

Zaragozí ha incidit en "la importància d'involucrar a la població jove perquè siguen ells i elles els i les agents de canvi que necessita la nostra societat per a erradicar la desigualtat i la violència"; i ha agraït a la Diputació d'Alacant "que un any més haja confiat en este projecte i li done suport amb esta subvenció".

Audios relacionados
Corte voz 1 Angela Zaragozí
Audio file
Audios relacionados
Corte de voz 2 Angela Zaragozí
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Angela Zaragozí
Audio file