EL TEMPS A BENIDORM ARA

30

22:07 PM

HORA BENIDORM

16ºC

Poc núvol

SO 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Demà, les traineres remaran des de Villajuan fins a Padrón per la Ria de Arousa i d'ací l'expedició partirà fins al Pòrtic de la Glòria

La ruta jacobea a rem i a peu d'Anémona arriba el dissabte a Santiago de Compostel·la

02 setembre 2021
Anémona 'rema' el Camino de Santiago.
Anémona 'rema' el Camino de Santiago.

L'expedició tornarà a Benidorm el diumenge, després d'una ofrena a l'apòstol en la catedral de Santiago.

Anémona, el Grup d'Autoajuda per a Dones amb Càncer de Mama i Ginecològic de Benidorm, s'ha proposat un repte en este any Sant Compostel·là 2021: recórrer la distància que separa a la capital de la Costa Blanca de Santiago de Compostel·la de manera virtual amb màquines de rem i les dos últimes etapes en trainera i caminant.

Anémona està adobada en el rem en aigües obertes després d'anys navegant per la Badia de Benidorm en falutx, un exercici que produïx efectes beneficiosos en les persones que han patit la malaltia. L'associació va proposar la realització del trajecte de manera virtual, amb màquines de rem i finalitzar el recorregut en la praza do Obradoiro, davant la catedral de Santiago.

L'alcalde de Padrón rep Anémona.
L'alcalde de Padrón rep Anémona.

El mes de juny, i per equips, Anémona va iniciar la seua particular peregrinació a la qual han donat suport al Club Nàutic de Benidorm i l'Ajuntament, que ha prestat la seua col·laboració a l'associació. De fet, Mariló Cebreros i Ángela Llorca, regidores d'Esports i Benestar Social, s'han sumat a l'expedició en terres gallegues.

Cebreros ha agraït a Anémona"haver-nos permés formar part d'un repte que suposarà una nova fita per a totes les dones d'Anemone i de Benidorm". La responsable d'Esports ha reivindicat "la valentia" d'un col·lectiu que "ha sabut sobreposar-se al dolor amb esforç i que, una vegada més són un exemple per a tots".

Per part seua, Ángela Llorca ha assenyalat que el suport de l'Ajuntament a Anemone, és "total". "Amb esta iniciativa –ha recalcat– estan passejant el nom de Benidorm per tota la ruta jacobea". De fet, el dimecres l'expedició va ser rebuda per l'alcalde de Padrón (la Corunya), Antonio Fernández Angueira, qui va intercanviar regals amb les edils benidormeres i va desitjar el major dels èxits a l'expedició.

Demà, Anémona iniciarà l'última fase de la seua peculiar ruta jacobea per la Mar d'Arousa, en trainera partint des de Villajuan (Pontevedra). Prosseguirà per les localitats també pontevedreses de Vilagarcía de Arousa, Carril, Catoira i Pontecesures i que finalitzarà en Padrón.

L'última etapa del viatge es realitzarà a peu, el dissabte, per terres de la Corunya, des de Padrón fins a la capital de Galícia, Santiago de Compostel·la. Seran 25 quilòmetres a peu que finalitzaran amb la visita al Pòrtic de la Glòria. El diumenge tindrà lloc un acte religiós en la catedral i una ofrena a l'apòstol, després del qual l'expedició tornarà a Benidorm amb autobús.