EL TEMPS A BENIDORM ARA

22

23:02 PM

HORA BENIDORM

15ºC

Poc núvol

S 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Les investigacions i resultats de dos grups d'alumnes i alumnes de 2n i 3r de l'ESO sobre mites populars són reconeguts entre 226 equips de tot el país

L'IES Bernat de Sarrià, premiat en un concurs de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia

08 juny 2021
El IES Bernat de Sarrià, premiado en un concurso de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología

Dos equips d'alumnes i alumnes de 2n i 3r de l'ESO de l'IES Bernat de Sarrià han sigut premiats en el concurs 'Caçadors de Mites' convocat per la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT), en el qual han participat 226 equips de tota Espanya.

Guiats pels professors Enrique Megía (Física i Química) i Laura García-España (Biologia i Geologia) els equips de l'IES Bernat de Sarrià, format per 15 estudiants, han posat a prova diferents mites populars, emprant l'experimentació i seguint les passes del mètode científic.

Les investigacions i resultats de l'alumnat del centre benidormer han sigut reconeguts en les categories 'Regla dels 5 segons' i 'Pren-te ràpid el suc, que se'n van les vitamines'. Concretament, els equips van ser reptats a desentranyar els interrogants: "Et prens el suc de pressa per a aprofitar les seues vitamines?" i "Si et cau la torrada, la rescates abans que hagen passat cinc segons?...". Per a donar resposta a totes dos preguntes, van treballar en equip i van emprar dos eines clau: el pensament crític i el mètode científic.

Els resultats obtinguts van ser presentats utilitzant un pòster científic amb codis QR, que en ser escanejats conduïxen a vídeos on els mateixos científics i científiques de 2 i 3r de l'ESO expliquen com van realitzar la investigació.

La regidora d'Educació, Maite Moreno, ha traslladat la seua "enhorabona" per tots dos premis a l'equip d'estudiants i docents de l'IES Bernat de Sarrià "per l'excel·lent resultat obtingut en esta convocatòria plantejada a escala nacional per a involucrar a l'alumnat en el procés de generació del coneixement científic" i que "impulsa també el treball grupal i col·laboratiu".

Els guanyadors participaran en un taller en línia oferit pel Museu Nacional de Ciència i Tecnologia (MUNCYT) i rebran un lot de recursos educatius produïts per la Unitat d'Educació de FECYT. A més, si la situació sanitària ho permet, els grups viatjaran a Madrid per a presentar els seus resultats en un minicongrés.