EL TEMPS A BENIDORM ARA

28

10:04 AM

HORA BENIDORM

20ºC

Núvols alts

SO 15km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

En el 4t Aniversari de Dinapsis Benidorm Toni Pérez destaca que "el demà ja és ací", felicita el Grup Suez i aplaudix el talent aportat per a la sostenibilitat

Green Urban Data i CicloGreen són els dos projectes finalistes del Dinapsis Open Challenge i s'aplicaran a Benidorm

08 juny 2021
Green Urban Data y CicloGreen son los dos proyectos finalistas del Dinapsis Open Challenge y se aplicarán en Benidorm

Dinapsis Benidorm ha celebrat este matí el seu quart aniversari a Benidorm amb l'acte final del Dinapsis Open Challenge, una Iniciativa de Dinapsis i Hidraqua com a programa internacional d'innovació per a un model turístic més sostenible al qual s'han presentat 91 solucions per 57 empreses emergents d'Itàlia, França, Finlàndia i Espanya.

Un jurat integrat per representants de HOSBEC, Invat.tur, Districte Digital Comunitat Valenciana, Grup Suez, Visit Benidorm i els Ajuntaments de Benidorm i Finestrat ha triat este matí, d'entre els cinc finalistes, les dos solucions que han merescut el primer i segon premi i que han correspost a les aplicacions Green Urban Data i Cicle Green, premis que han anunciat els alcaldes de Benidorm i Finestrat, Toni Pérez i Juan Francisco Pérez, localitats on s'aplicaran.

Toni Pérez ha destacat que amb el Dinapsis Open Challenge "fem un pas més en el programa d'innovació oberta per a atraure i realçar el talent i la motivació", felicitant el grup Suez per la iniciativa i en complir quatre anys a Benidorm el Dinapsis Operation & Lab.

A la vista de l'aplicabilitat de les solucions plantejades per finalistes i premiats l'alcalde de Benidorm va assenyalar que "el demà ja és ací", destacant la utilitat de les aplicacions, ja que –va dir– "perquè ens fan la vida més fàcil". Pérez va indicar que "tot el que fem a Benidorm és escalable i reproduïble per a ser millors".

Green Urban Data és intel·ligència ambiental per a ciutats saludables i resilients a través d'un programari que afavorix la presa de decisions a través d'indicadors ambientals recomanant les rutes més saludables per a moure's per la ciutat fent d'ella un lloc més confortable a través de paràmetres amb la qualitat de l'aire, la temperatura ambiental, l'ombra i els paràmetres físics que l'emboliquen, millorant estratègies de mobilitat.

Toni Pérez va assenyalar que "la sostenibilitat ambiental és clau, al costat de la sostenibilitat social i econòmica" i que "amb estes ajudes tecnològiques millorem la ciutat i afavorim a residents i turistes".

L'alcalde de Finestrat, Juan Francisco Pérez, va indicar que "en estar al costat de Benidorm aprofitem les seues energies i completem les característiques especials que té", destacant que l'aplicació CicloGreen "motivarà a ser més sostenibles" plantejant, fins i tot, reptes i propiciant hàbits saludables.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, va assistir a l'acte sumant-se a la felicitació al Grup Suez i als finalistes, destacant que la importància del talent i la seua aplicabilitat, assenyalant que amb estes iniciatives de Dinapsis, "Benidorm és capaç de convertir-se en laboratori d'idees i laboratori social per a reinventar-se diàriament". Va lloar el desenvolupament de solucions tecnològiques al servei d'una causa important com és "contribuir a millorar la destinació turística que és Benidorm", assenyalant que "el turista triarà destins més sostenibles, eficients, assegurances".

Després de l'acte, els alcaldes i el secretari de Turisme van conéixer detalladament algunes de les actuacions més significatives del Grup Suez i d'Hidraqua des del Dinapsis Operation & Lab de Benidorm a través de les explicacions del Responsable d'Innovació del Grup Suez, Antonio Sánchez, i de la directora d'operacions d'Hidraqua, María José Toledo.

Sánchez va recordar que un nou procés es va obrir des de febrer de 2020 tant amb el Pla d'Emergències de Benidorm amb el Pla de Transformació i Resiliència que la irrupció de la Covid-19 va obligar a replantejar l'activitat i l'operatiu del principal centre de referència del grup i les idees en les quals han treballat des de llavors, destacant iniciatives de geolocalització, índexs de recuperació econòmica a través de consums d'aigua o el programa City Sentinel que es va desenvolupar i va testar a Benidorm, sent també Benidorm amfitrió de la presentació internacional per al Grup Suez.

L'alcalde de Benidorm va recordar i agrair, una vegada més, la iniciativa de Hidraqua de mantindre operatiu, des de l'inici de la pandèmia, la instal·lació més estratègica i crítica de la ciutat, que es correspon amb el sistema de distribució d'aigua potable, confinant-se els tècnics per a això.

Green Urban Data y CicloGreen son los dos proyectos finalistas del Dinapsis Open Challenge y se aplicarán en Benidorm
Green Urban Data y CicloGreen son los dos proyectos finalistas del Dinapsis Open Challenge y se aplicarán en Benidorm