La degustació de gastronomia típica serà el 10 de setembre en l'Ermita de Sanç i la segona activitat, el dia 25
La Comissió de Sant Antoni recupera dos actes tradicionals: els 'Menjars de la Terra' i la 'Cagà de la Burra'
La Comissió de Festes de Sant Antoni 2023 recupera este mes de setembre dos actes tradicionals: la mostra de 'Menjars de la Terra' i la 'Cagà de la Burra'. El regidor de Festes, Jesús Carrobles; el president de Sant Antoni, José Fuster; i Patricia Guijarro, integrant de la Comissió, han presentat hui tots dos actes que es realitzaran en l'Ermita de Sanç i amb els quals es recaptaran fons de cara a les pròximes festes de gener. La primera cita serà la degustació gastronòmica, que tindrà lloc el 10 de setembre; i dos setmanes després, el diumenge 25, serà el torn de la 'Cagà de la Burra'.
L'edil de Festes ha assenyalat que "es reprén així amb intensitat el calendari fester" de Benidorm, després del "xicotet descans" mes d'agost. Carrobles ha indicat que es tracta de "dos actes típics i molt valorats per la ciutadania" i que fan de l'Ermita de Sanç "un lloc de trobada".
Sobre els 'Menjars de la Terra', Patricia Guijarro ha explicat que es tracta d'una mostra per a "acostar" la gastronomia local "a veïns i turistes", els assistents podran degustar diferents plats i propostes adquirint un tiquet de 10 euros que inclou 5 consumicions. Els plats seran cuinats "per persones de Benidorm" o ben aportats per establiments col·laboradors, entre els quals es troben els hotels Albir Garden i Melina, La Vienesa, Gelats Sirvent, Cátering Talaia, Café Olé, El Pósit, Arrocería La Marina i Pere Ripoll.
La degustació s'obrirà al migdia amb els llocs d'entrades, en els quals les persones assistents trobaran bollets, pebrera tallà, coca farcida, 'montaditos' de fritanga o calamar encebat. Posteriorment, s'obriran nous llocs en els quals se serviran putxero amb pilotes, sang amb ceba, olleta de blat, arròs amb fesols i naps' i altres tipus d'arrossos. Finalment, hi haurà coca dolça i gelat.
També a les 12.00 hi ha previst un taller de ball a càrrec del club 'Costa Blanca Balla'.
Després dels 'Menjars de la Terra', el 25 de setembre serà el moment de la Cagà de la Burra, un acte "peculiar, divertit i diferent", com ha comentat Carrobles.
Tal com ha explicat Fuster, per a esta activitat, que se celebra després de sis anys, s'habilitarà en el pàrquing de l'Ermita un espai amb 500 parcel·les numerades. Cada parcel·la podrà adquirir-se al preu de 10 euros. Posteriorment, la Comissió deixarà a la burra dins d'este recinte i caldrà esperar que l'animal defeque. La persona propietària de la parcel·la en la qual la ruca faça les seues necessitats rebrà un premi de 1.000 euros. Entretant, la Comissió habilitarà una barra amb menjar i beguda a preus populars.
Fuster ha recordat que "tradicionalment, en anys anteriors, la Comissió de Sant Antoni" de cada exercici "organitzava un dels dos actes". Enguany, no obstant això, s'ha decidit celebrar tots dos i fer-ho dins del mateix mes.
Carrobles ha destacat "l'esforç de tota la Comissió de Sant Antoni, que s'ha implicat des del principi i que l'està fent tot molt bé i amb molta repercussió", com ja es va evidenciar durant el Sopar de la Nit de Sant Joan. El regidor ha augurat que tant els 'Menjars de la Terra' com la 'Cagà de la Burra' seran "un èxit de participació" i afavoriran que "la gent passe una jornada de convivència i fraternitat" a l'Horta.