EL TEMPS A BENIDORM ARA

01

16:35 PM

HORA BENIDORM

17ºC

Poc núvol

SO 20km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Enginyeria mostra la seua "disconformitat" amb la resolució i insistix en possibles deficiències en la presa de mostres

Benidorm recorrerà davant el TSJ la sanció imposada per la CHX per suposats abocaments d'aigües residuals al riu Amadorio

30 agost 2022
Joserra

L'Ajuntament de Benidorm recorrerà davant el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJ) la sanció imposada per la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) per suposats abocaments d'aigües residuals al riu Amadorio des de l'EDAR de la Vila Joiosa. Uns abocaments no autoritzats dels quals l'organisme de conca va fer responsables als Ajuntaments de Benidorm i Finestrat –eximint al seu torn als de la Vila Joiosa i Orxeta–, imposant-los sancions i multes per un import total de 28.772,03 euros. Dels ells, 17.107,85 euros corresponen a l'Ajuntament de Benidorm.

El regidor de Cicle de l'Aigua, José Ramón González de Zárate, ha recordat que la CHX va iniciar el procediment sancionador el desembre de 2020. "Ja en el seu moment –ha explicat– presentem un recurs de reposició en entendre que no hi havia motivació suficient per a quantificar el mal que s'havia produït al domini públic hidràulic, i en considerar que va haver-hi deficiències en el procés de presa de mostres, ja que no es va citar a cap representant de l'Ajuntament ni es va posar a la disposició dels tècnics una mostra per a fer una anàlisi contradictòria".

No obstant això, "el mes passat la CHJ va rebutjar el nostre recurs, al·legant que la presa de mostres es va fer en presència d'un representant de l'EPSAR, que és l'entitat que s'encarrega de la gestió de la *EDAR de la Vila Joiosa, a la qual es va entregar les mostres per duplicat" perquè poguera fer-se l'anàlisi contradictòria.

De Zárate ha contat que l'Àrea d'Enginyera rebutja esta explicació i ha expressat "la seua disconformitat amb la sanció i la indemnització que se'ns ha imposat", ja que "l'Ajuntament de Benidorm no té cap acord amb l'EPSAR respecte a l'explotació de l'EDAR de la Vila Joiosa i no ha tingut la possibilitat d'acudir a l'acte de presa de mostres ni comptar amb una mostra de l'abocament per a fer les anàlisis contradictòries".

Per tot això, i a partir de l'informe d'Enginyeria, la Junta de Govern Local (JGL) ha decidit recórrer la sanció i indemnització de la CHX. "Considerem que l'actuació de la CHX no és justa, ni proporcionada, ni està fonamentada; i per això acudirem al TSJ a defensar l'interés general de la ciutat de Benidorm, per cert, modèlica en la gestió del cicle hídric i mediambiental, i que invertix moltíssims recursos per a continuar sent referent", ha apuntat l'edil.

De Zárate ha lamentat que "la CHX només es fixe a Benidorm per a imposar sancions, que a més no ens corresponen, en lloc de per a autoritzar totes les obres i inversions que ha sol·licitat este Ajuntament per a millorar els barrancs de la ciutat i evitar així la possible arribada d'aigua a les nostres platges". "L'actuació de la CHX no està en sintonia amb l'esforç inversor i l'interés d'este Ajuntament per millorar la situació dels barrancs", ha precisat.

Paral·lelament a la interposició del recurs davant l'alt tribunal, la JGL ha acordat procedir a l'abonament dels 17.107,85 euros "ja que este tipus de sancions es comptabilitzen davant l'Agència Tributària i no volem que això impedisca a l'Ajuntament poder optar a subvencions". Si posteriorment el TSJ dona la raó a Benidorm, l'Ajuntament sol·licitarà la devolució d'este import.

Audios relacionados
José Ramón González de Zárate - Corte 1
Audio file
Audios relacionados
José Ramón González de Zárate - Corte 2
Audio file
Audios relacionados
José Ramón González de Zárate - Corte 3
Audio file