EL TEMPS A BENIDORM ARA

05

05:15 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'acte tanca la programació de la Setmana Cultural de les Festes Majors Patronals

La Casa del Fester acull la presentació del llibre 'Devocions marineres a terres valencianes' de Pep Martorell i Damià

12 novembre 2021
Presentación libro 'Devocions marineres'

La Casa del Fester va acollir en la vesprada d'ahir la presentació del llibre 'Devocions marineres a terres valencianes', obra de Pep Martorell i Damiá, en un acte organitzat per l'Ajuntament de Benidorm i la Fundació Frax i que es trobava dins de la programació cultural de les Festes Majors Patronals.

La presentació del volum va comptar amb l'assistència de l'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, membres de l'equip de govern i les Reines Major i Infantil de les Festes Majors Patronals, Paula Pérez i Sofía Fuster, amb les seues dames, així com el president de la Fundació Frax, Matías Pérez Such, i el vicepresident Sebastià García.

L'autor del llibre va introduir la seua obra als presents i va destacar que l'obra parla, entre altres temes, de "la confiança en la protecció divina que tenen els mariners i homes de mar davant la contínua sensació de perill".

Pep Martorell va exposar que l'"univers" de les devocions marineres és "molt desconegut", però alberga "històries molt commovedores". Així, va relatar com la Verge del Carme és la devoció més estesa en els ports i confraries espanyoles, devoció que, va dir, "ve del segle XIII, molt abans que fora declarada patrona de la Marina Espanyola". "En el segle XVIII la marina la va adoptar com a patrona, més tard va ser dia festiu i a poc a poc es va anar fent un lloc en el calendari" va precisar l'autor.

En eixe sentit també va explicar l'origen de moltes de les devocions per les "Mare de Dèu i Cristos" en nombroses poblacions valencianes i va contar que en moltes ocasions eixa devoció sorgix d'"imatges que van arribar de la mar" com el cas de la Verge del Sofratge de Benidorm.

Amb la presentació d'ahir es va posar el punt final a la programació de la Setmana Cultural de les Festes Majors Patronals.

Presentación libro 'Devocions marineres'