EL TEMPS A BENIDORM ARA

24

07:52 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

El Baròmetre d'estiu confirma que les platges continuen sent el principal atractiu de la ciutat

Benidorm transmet seguretat

12 novembre 2021
Barómetro Verano

La fidelitat al destí es manté de generació en generació: el 75,3 ha repetit visita. Els entrevistats destaquen el compromís de l'Ajuntament i de la ciutat per oferir excel·lència als turistes.

El visitant a Benidorm repetix amb assiduïtat. Esta dada s'ha constatat una vegada més en el Baròmetre d'Estiu'2021 on el 75,3% ha repetit visita. La fidelitat a la destinació és una de les fortaleses de Benidorm que permetrà una recuperació ferma, i més ràpida. Aquells que van visitar la destinació per primera vegada representen el 24,7%; xifra que suposa una oportunitat d'incorporar nous clients que puguen ser recurrents en el futur, establint el cercle viciós que manté la ràtio de turistes que visiten la ciutat.

Els resultats de l'enquesta mostren l'elevat interés general per Benidorm a causa de la qualitat en servicis i infraestructures, el compliment de les mesures sanitàries per tots els agents involucrats (hotels, restaurants, botigues, etc.), considerant clau este resultat per l'esforç continu realitzat en tots els àmbits i perquè que ha sigut visibilitzat per part dels turistes.

La percepció de seguretat que reflectix este informe mostra una excel·lent confiança que és coincident amb l'indicador de monitoratge mensual amb l'eina d'Intel·ligència de Mabrian que en este període va pujar a cota 94,4.

També s'aprecia l'alt grau de recomanació per part dels visitants a familiars i amics per a visitar Benidorm.

Gaudir del sol i la platja és, una vegada més, la principal opció en l'elecció de Benidorm amb un 45,4%; descansar (26%) és la segona opció, que en els mesos de setembre i octubre ronda el 40%. Estar en família (16%) és una opció generalitzada juliol, setembre i octubre i durant tot l'estiu la qüestió de l'oci i la diversió (6,6%). Descobrir Benidorm (2,4%), especialment en temporada alta, s'ha significat en este baròmetre.

En el Baròmetre es destaca que el turisme nacional va suposar este estiu el 80,04% dels turistes que Benidorm va rebre; el mercat internacional va reportar el 19,96% restant i novament el Regne Unit va aportar el percentatge més significatiu encara que enguany que va quedar en el 7,3% a causa de les restriccions de mobilitat i l'aplicació de l'anomenat "semàfor britànic". La immediatesa peninsular ha possibilitat que el turista portugués, amb desplaçaments per carretera, representara un 3%. Alemanya i els Països Baixos van aportar l'1'2 i el 0,84% respectivament. El turisme francés va estar al nivell del txec, tots dos amb un 0,24%, per davall de l'italià, que es va situar en el 0,36%.

La Comunitat de Madrid, amb el 30,58%, va ser el principal origen dels turistes nacional, al costat de la província de Toledo (7,20%), completant l'anell circumdant i limítrof –Alacant (7,95%), València (7,20%), Albacete (4,50%) i Múrcia (2,55%)– al costat de tradicionals emissors com Valladolid i Navarra, totes dos en el 2,85%.

El mitjà de transport triat este estiu per a desplaçar-se a Benidorm ha estat condicionat per la realitat pandèmica. El 77% dels turistes van arribar per carretera en vehicle propi i el 0,6% amb vehicle llogat; el 4,1% amb autobús, un 2,3% amb autobús i el 15,9% per via aèria, percentatge lleugerament superior al de l'estiu passat. Els aforaments de control de trànsit rodat de l'Ajuntament de Benidorm van monitorar de l'ordre de cent mil moviments diaris. Des de l'estació ferroviària d'Alacant i des de l'aeroport, el bus 'transfer' ha sigut el principal mitjà per a arribar fins a Benidorm (44,9%) seguit pel taxi (26,5%) i el vehicle de lloguer (20,4%).

Una constant del comportament en el visitant de Benidorm detectat amb estos baròmetres és el motiu per què ho fan i amb qui ho fan. Ho fan, sense cap dubte, per l'atractiu de la destinació Benidorm. El temps d'antelació per a fer reserves o organitzar el seu viatge es troba en l'interval d'un a dos mesos (25,5%), la qual cosa evidencia la confiança i seguretat que desperta la destinació Benidorm. També hi va haver els qui van formalitzar la seua reserva entre 8 i 15 dies (14,7%). Sens dubte la situació epidemiològica ha sigut clau en l'increment de les reserves d'última hora, principalment dels mercats internacionals que estaven acostumats a una previsió superior a tres mesos.

Sobre amb qui ho fa, el 47,7% dels visitants gaudix de Benidorm amb familiars i el 38,6% amb la seua parella; en 2021, el 58,4% dels visitants ho feien en parella. L'11,6% ho fa en grup amb amics i un 1,4% ho fa en solitari.

Ja a la ciutat, la destinació de turistes s'ha centrat en les àrees de Llevant (29,3%) i Racó de l'Oix (39%) d'alta disponibilitat d'allotjaments hotelers. Un element que guanya quota en el baròmetre és la de gaudir la piscina, o dels diferents parcs d'oci temàtics que disposa Benidorm és un element destacat. Al costat de la gastronomia local és assenyalada amb més d'un 40% de les opcions, per damunt de l'opció de compres a la ciutat, de l'oci nocturn i de la possibilitat de visitar les localitats pròximes a Benidorm, amb més d'un 30%.

És l'hotel amb un 62,6% el nucli central de la reserva d'hostalatge, seguit de l'habitatge en propietat (8,1%), l'habitatge de familiars o amics (5,1%) i apartament turístic (4,9%). També és significatiu l'estiu de 2021 respecte a la temporada estival anterior, perquè ascendix lleugerament l'opció per l'establiment hoteler i descendix la d'apartaments turístics; en l'estiu de 2021 s'han anat obrint més places hoteleres.

El Baròmetre d'Estiu també destaca que el 31,8% va optar per Benidorm basant-se en el seu coneixement de la destinació turística i el 41,8% va recórrer a la web recapten informació específica sobre Benidorm. L'estudi destaca la labor de Visit Benidorm reforçant el posicionament de la ciutat en xarxes socials. Segments clau, com la població jove, han valorat continguts i campanyes llançades des de l'organisme de promoció. Els enquestats destaquen també les aparicions de Benidorm en mitjans televisius.

Este baròmetre també ha incidit i determinat la despesa mitjana per estada, quantificat en 1.155,7 euros i la despesa mitjana per persona i dia de 74,5 euros este estiu, destacant en esta qüestió el mes d'octubre que ha aconseguit els 82,5. L'arribada de turistes estrangers ha pogut explicar esta pujada, així com el canvi de tipologia de visitant, turista sènior i amb motivacions de descans. En comparació amb l'any 2020, s'aprecia com els mesos d'agost i setembre de 2021 supera significativament els valors respecte al mateix període de l'any 2020.

Les platges de Benidorm

Les platges són el principal atractiu de Benidorm. Es destaca l'estudi com a motiu prioritari el de gaudir del sol i la platja, però són les platges les protagonistes indiscutibles: el 89,8% dels enquestats destaca que ha gaudit d'algunes de les platges. Les platges de Ponent i Llevant concentren l'ús més gran (78,3% i 33,1% respectivament). I si bé és cert que la platja del Mal Pas i la cala del Ti Ximo registren d'una disminució d'usuaris en comparació amb l'any passat, la valoració dels seus elements i servicis són molt positius, podent entrar en això les qüestiones tranquil·litat i seguretat que han gaudit les platges de Benidorm este estiu.

Respecte als indicadors, neteja, seguretat i servei han merescut les màximes puntuacions, destacant els entrevistats el compromís de les entitats del municipi per oferir l'excel·lència als turistes. En general, no s'ha produït canvis significatius en les valoracions dels turistes en comparació amb l'any 2020.

Detalls del Baròmetre:

En general, els turistes valoren positivament la seua experiència a la ciutat i perceben que s'han sentit assegurances tant en els seus allotjaments com en les activitats acomplertes (84,5% dels entrevistats). La puntuació mitjana sobre la possibilitat de recomanar Benidorm per esta qüestió ha sigut de 8,47, arribant a 9,1 el mes de setembre.

En este estudi s'ha detectat la importància d'una variable que busca tindre continuïtat en el temps: el viatge amb mascota. La majoria (73,5%) premuda no té, però el 17,9% de les persones entrevistades que tenen decidixen no portar-les amb si. Adaptar les infraestructures, campanyes de comunicació i usos compartits de l'espai públic podria propiciar al fet que els visitants amb mascotes s'animaren a portar-les i això constituïx un eix de treball.

Baròmetre Turístic

El Baròmetre Turístic de Benidorm sorgix a iniciativa de la Càtedra d'Estudis Turístics Pedro Zaragoza Orts i l'institut d'investigació social aplicada LIKERT, per a dotar a Benidorm d'una eina permanent de recollida de dades a través d'indicadors que permeten mesurar la realitat social i econòmica de Benidorm en temporada estival.

El principal objectiu és mesurar l'estat de l'opinió pública de turistes, residents, empresaris i clients. La informació recollida és de caràcter subjectiu, coneixent així l'experiència del visitant de manera instantània i comparativa. Els indicadors patró permeten avaluar la percepció dels qui gaudixen Benidorm i mesurar l'estat de l'opinió pública entorn de les infraestructures i servicis que la ciutat destine turístic posa a disposició.