EL TEMPS A BENIDORM ARA

07

03:18 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'equip redactor avança en el projecte d'execució de l'edifici, que s'integra en la zona verda i que disposa d'una coberta enjardinada i transitable

Benidorm aprova i exposa al públic el projecte de l'alberg juvenil i centre d'interpretació de la Séquia Mare

12 novembre 2021
Albergue Séquia Mare

L'obra, inclosa en l'EDUSI, està valorada en 2,1 milions

La Junta de Govern Local (JGL) ha aprovat hui el projecte bàsic de l'alberg juvenil, centre d'interpretació i zona d'acampada del Parc de la Séquia Mare, que ara s'exposarà al públic durant un període de vint dies. Així ho ha traslladat hui l'alcalde, Toni Pérez, que ha recordat que este projecte "està inclòs en l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrador (EDUSI), i en conseqüència compta amb finançament municipal i de fons europeus".

Toni Pérez ha incidit en què este projecte en la Séquia Mare "és una de les dos grans actuacions incloses en l'EDUSI dissenyada pensant especialment en la població jove, ampliant l'oferta d'oci a la seua disposició i generant un punt de trobada en el qual es conjuguen naturalesa, esport i cultura, i en el qual també es difonen el patrimoni local després de recuperar eixe tram oblidat de la Séquia Mare".

L'alcalde ha informat que l'equip de JAS Arquitectura, que s'ha encarregat del disseny i del projecte bàsic aprovat hui, treballa ja en el projecte d'execució, en el qual s'acabarà de definir tots els detalls sobre com s'executarà l'edifici que acollirà l'alberg juvenil i el centre d'interpretació, i que es completarà amb una zona d'acampada, de tirolesa i multiaventura.

Segons la solució plantejada, l'alberg comptarà amb 54 places i l'edifici es dividirà en dos altures integrant-se en el terreny. La planta baixa, semienterrada, comptarà amb 560 metres quadrats; mentre que la primera disposarà de 733 metres. La coberta, com ja es va anticipar, serà enjardinada i transitable, formant part dels recorreguts per als vianants del parc de la Séquia Mare.

Esta edificació se situarà en una parcel·la de 2.626 metres quadrats al costat del 'skate' i el 'bowl'.

Com ja subratllara durant la presentació del projecte inicial el mes de juliol passat, Toni Pérez ha explicat que l'alberg juvenil dissenyat "complix amb la Llei de turisme, oci i hospitalitat" i constituirà "una alternativa més per a l'estada a Benidorm". L'alberg disposarà d'habitacions de 8 a 20 places dotades de calefacció, banys amb dutxes, zones comunes de menjador i esplai, ludoteca o biblioteca, safareig, llavadora, caixa forta i servei de desdejuni o menjar o en defecte d'això es facilitarà l'ús d'una cuina.

Per part seua, el centre d'interpretació, concebut com un espai didàctic, estarà destinat a explicar els usos i costums de la Marina Baixa, i en el qual a més es reta homenatge a la Séquia Mare com a gran obra d'enginyeria hidràulica clau per a impulsar el desenvolupament de les poblacions de la comarca.

La zona d'acampada respectarà per complet les senderes i abancalaments actuals; i les àrees de multiaventura i tirolesa se situaran en la part sud del parc servint així de protecció de la zona d'acampada enfront de l'avinguda Comunitat Valenciana.

La implantació d'estos nous servicis "ve a complementar el Parc de la Séquia Mare, concebut com un gran pulmó verd destinat a l'oci i a la pràctica esportiva, i també com un espai en el qual projectar i realçar la història i etnografia de Benidorm". Amb este nou projecte "la Séquia Mare es convertirà en una zona verda de referència, no sols en l'àmbit local, en el qual es plasmaran valors tan inherents a Benidorm com la sostenibilitat".

El conjunt del projecte compta amb un pressupost de 2.117.500 euros.

Audios relacionados
Proyecto básico albergue Séquia Mare Toni Pérez 01
Audio file
Audios relacionados
Proyecto básico albergue Séquia Mare Toni Pérez 02
Audio file
Audios relacionados
Proyecto básico albergue Séquia Mare Toni Pérez 03
Audio file