Ponent suma 3.383 places dissuasives i Llevant, 3.622
Benidorm supera les 7.000 places de pàrquing dissuasori gratuïtes coincidint amb l'inici de les obres de Beniardà
L'Ajuntament habilita llançadores gratuïtes des del pàrquing del carrer Cuba i des del situat al costat del parc de Bombers; i edita un tríptic amb totes les places disponibles.
La ciutat de Benidorm "supera ja les 7.000 places d'aparcament dissuasori lliure i gratuït" coincidint amb el pròxim inici de les obres de soterrament de l'avinguda de Beniardà, tal com ha informat hui l'alcalde, Toni Pérez, durant el Consell Assessor de Mobilitat celebrat este matí en el Saló de Plens.
Concretament, i després de la incorporació en els últims mesos de diversos pàrquings, són ja 36 els aparcaments dissuasoris distribuïts per diferents zones de Benidorm, sumant 3.383 places en Ponent i 3.622 en Llevant.
Toni Pérez ha assenyalat que "dos d'estos aparcaments dissuasoris, un en Llevant i un altre en Ponent, comptaran amb servici de llançadora gratuïta" per a facilitar encara més la connexió de tots dos amb el centre de la ciutat, la Cala i el Racó de l'Oix.
Així, hi haurà una llançadora des del pàrquing situat al costat del Parc Comarcal de Bombers, que compta amb 335 places i pel qual passaran les línies 3 i 11 amb una freqüència de pas d'entre 15 i 20 minuts. Amb la mateixa freqüència operaran les llançadores des de l'aparcament del carrer Cuba, en Ponent i amb més de 500 places disponibles, que estarà connectat amb les línies 2 i 3. Este aparcament del carrer Cuba, opera ja amb 100 places i a mitjan setmana vinent, quan finalitzen les obres de condicionament de la parcel·la, ho farà amb les 510 totals.
Els usuaris de tots dos pàrquings tindran a la seua disposició un parquímetre per a obtindre un bitllet gratuït d'anada i tornada per al mateix dia amb origen i retorn en l'aparcament. El regidor de Mobilitat, José Ramón González de Zárate, ha indicat que "en funció de les necessitats es podrien canviar les freqüències o ampliar les línies".
L'alcalde ha assenyalat que "esta gran bossa d'aparcaments dissuasius són una opció idònia per a residents i també, especialment, per a les persones d'altres localitats que per motius labores acudixen diàriament a Benidorm i que poden estacionar còmodament els seus vehicles en estos pàrquings per a desplaçar-se als seus llocs de treball". "Dubte que cap destí oferisca este volum de places dissuasives", ha agregat.
Toni Pérez ha destacat "l'esforç que s'ha fet des de l'Ajuntament per a tot just unes setmanes, i anticipant-nos a l'inici de les obres de soterrament, crear 800 noves places d'aparcament dissuasiu per a oferir una alternativa d'estacionament pràctica i gratuïta a residents, turistes i veïns d'altres localitats de la comarca". En este punt, ha agraït als propietaris que "han posat a la disposició de l'Ajuntament sòls i parcel·les en desús perquè s'habilitaren com a places dissuasives, contribuint a afavorir la mobilitat a la ciutat i fer-la més sostenible".
L'Ajuntament ha editat un tríptic en el qual es recullen tots els aparcaments dissuasius que "entenem que tenen a veure amb l'operativa de l'obra de l'avinguda de Beniardà i els itineraris d'accés a la ciutat". Uns aparcaments que se sumen a l'oferta de pàrquings privats que té Benidorm i a la d'altres aparcaments dissuasius municipals com puga ser el de Les Terrasses.
Segons ha especificat el regidor de Mobilitat, ja hi ha disponibles 1.000 còpies d'este tríptic per a la seua distribució en centres públics, a les quals en els pròxims dies s'afegiran altres 4.000. A més, este document es remetrà a totes les associacions integrants del Consell de Mobilitat i també, a través de Visit Benidorm, a les empreses vinculades al sector turístic. "La idea és que este tríptic tinga la màxima distribució possible", ha indicat.
L'Ajuntament reitera a F la petició perquè el TRAM deixe d'operar durant l'obra
Tal com ha traslladat l'alcalde durant el Consell Assessor de Mobilitat, l'Ajuntament ha reiterat a Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) la petició que el TRAM deixe d'operar entre l'estació de Benidorm i la intermodal de la ciutat durant el temps que duren les obres. Toni Pérez ha explicat que la proposta municipal passa perquè "s'establisquen autobusos llançadora entre totes dos estacions perquè el Camí del Llandero no es vera afectat pel pas a nivell i afavorir així la mobilitat fluida en este punt", que durant l'obra de Beniardà es convertix en un itinerari alternatiu d'entrada a Benidorm per a residents i vehicles d'emergència.
En cas d'acceptar-se la proposta, el pas a nivell del Camí del Llandero quedaria inoperatiu i "no hauria de funcionar cada mitja hora per a donar pas al TRAM, que és el que ocorrerà si es manté el servici".
Toni Pérez ha recordat que durant les obres d'electrificació de la línia 9 del TRAM entre Dénia i Benidorm "FGV ha habilitat autobusos per a cobrir recorreguts molt més distants que el que proposem, funcionant este servici de llançadora durant mesos". Al fil de l'experiència en altres punts de la província, l'alcalde ha remarcat que "no demanem un tracte de favor cap a Benidorm, sinó un tracte honest i coherent". D'aquí ve que l'Ajuntament insistisca en la suspensió del TRAM entre les estacions de Benidorm mentre estiguen en marxa les obres de soterrament.
Altres temes tractats en el Consell de Mobilitat
Durant la sessió del Consell Assessor de Mobilitat de hui també s'han abordat altres qüestions com la setmana vinent Europea de la Mobilitat, per a la qual s'ha demanat als consellers que realitzen les aportacions que estimen; o les activitats de Benimov que arranquen demà dijous amb l'obertura de la Fira, i que seguiran el divendres amb el Fòrum.