62 assistents i 19 empreses i organitzacions han participat en esta primera edició
Benidorm clausura el I Boot Camp #SurfeaDTI amb el debat de conclusions i propostes
El I Boot Camp (curs intensiu) #SurfeaDTI ha finalitzat hui a Benidorm amb la celebració del debat de conclusions i propostes als cinc reptes plantejats en estes jornades. L'acte de clausura ha comptat amb l'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, així com de la regidora d'Innovació, Aida García i membres de l'equip de govern. Una escola d'estiu de l'empresa Intel·ligència Turística la fi de la qual era que els assistents interactuaren amb els espais i instal·lacions públiques, les eines testades en la DTI i amb els professionals públics i privats de l'entitat local.
Este I Boot Camp ha servit també per a crear i publicar la guia 'Reptes DTI Benidorm' que ha nascut del debat dels resultats comptant amb la participació pública, privada, acadèmica i social.
El debat tenia com a fi aportar propostes i solucions als reptes que els destins intel·ligents tenen hui dia. A tal fi s'havien plantejat cinc reptes: Un espai de compartició de dades, visibilitat 360, sostenibilitat social, normalització DTI i finançament procedent dels fons Next Generation EU de la Unió Europea.
Els 62 assistents al boot camp han tingut l'oportunitat de visitar les instal·lacions des d'on es dirigix l'estratègia Smart city de Benidorm, i han tingut accés a veure com es treballa amb dades massives, les sales de compartició i control de dades de la Smart Office DTI, Dinapsis, l'oficina de turisme, l'edifici de l'Invattur, o espais públics com l'avinguda del Mediterrani, el Tecnohito i la plaça del Castell, entre altres.
Entre les propostes plantejades per a Benidorm quant a la compartició de dades, s'ha parlat de crear un ecosistema entre la Smart Office i l'eina Ciclops DTI, així com un mòdul de validació i anàlisi de dades i el 'Benidorm virtual bessó digital'.
Respecte al repte de Visibilitat 360 s'ha proposat la creació d'un 'mercat de dades visuals, disposar dels informes dinàmics d'Intel·ligència Turística, un sistema d'Intel·ligència Turística (amb unitats de mercat, segments i productes) i un sistema d'adquisició de dades de turistes, empreses, destinació i esdeveniments.
Per al tercer repte, la sostenibilitat social, les propostes han girat entorn de la creació d'un 'Laboratori d'Innovació Social Benidorm' així com completar i actualitzar la guia accessible del municipi.
Quant al repte sobre la Normalització DTI, les propostes han passat per una eina digital de normalització per a gestionar la implantació i seguiment de la DTI i per ser un referent en normalització turística i els seus casos d'ús
Finalment, sobre el finançament amb càrrec als fons Next Geneneratiu EU de la Unió Europea, s'ha suggerit disposar d'una oficina tècnica de captació de fons, realitzar un mapatge d'ajudes objectiu i mesurar l'impacte de les ajudes rebudes en el destí.
L'alcalde ha enaltit el treball fet per l'empresa Intel·ligència Turística, amb Celia Romero al capdavant, i de Fernando Molina, director d'Innovació de la plataforma Hub SDTI-4h i membre del consell assessor de l'escola d'Intel·ligència Turística. "El que esteu fent és únic" ha dit Pérez, que ha indicat que "Benidorm ha de ser i és referència perquè som molt bons a oferir el que oferim". Per això s'ha mostrat convençut que "este Boot Camp també serà una referència".
Finalment, el primer edil ha recordat que "les normes i la DTI necessiten ser 'aterrats' perquè els ciutadans sàpien de què els parlem" i ha advocat de nou perquè la ciutat siga "líder i referent en la transformació digital".