CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

27

21:42 PM

HORA BENIDORM

20ºC

Poc núvol

N 20km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'alcalde destaca que el llibre 'El encanto de Babel. De las geografías e historias de Benidorm', presentat ahir, "ens servirà per a fer pedagogia de la nostra ciutat"

Albert Alcaraz i Malagón relaten i il·lustren les històries i llocs de Benidorm

13 abril 2022
Libro " El encanto de Babel. De las geografías e historias de Benidorm"

Retratar i explicar Benidorm en una mica menys de 150 pàgines, compilar les seues històries i llocs clau, recordar als seus personatges més icònics i particulars, i recuperar les anècdotes i vivències més recordades. Això és 'El encanto de Babel. De las geografías e historias de Benidorm', obra escrita per Albert Alcaraz i il·lustrada per l'humorista gràfic José Rubio Malagón que es va presentar ahir en la Sala d'actes de l'Ajuntament de la ciutat.

Una presentació en la qual, a més dels autors, van participar l'alcalde, Toni Pérez; la gerent de Visit Benidorm, Leire Bilbao; i el professor Paco Amillo, que prologa l'obra; i a la qual van assistir prop d'un centenar de persones, entre elles el regidor de Cultura, Jaime Jesús Pérez, i membres de la Corporació.

L'alcalde va destacar ahir que al llarg de 42 capítols breus el llibre capta "l'ànima" de la "destinació turística" que és Benidorm; i va afirmar que l'obra signada per Alcaraz i Malagón "ens servirà per a fer pedagogia de la ciutat, per a contar les nostres històries i geografies i posar-les a la disposició de la gent, perquè les entenga i les vulga".

Toni Pérez va posar l'accent en la labor de documentació, tant amb fonts escrites com orals, realitzada pels autors per a "conformar un relat" dinàmic, distés i amb humor. Una obra, va apuntar, que arriba l'any que es complix el centenari del naixement de l'artífex del Benidorm modern, Pedro Zaragoza Orts, la imatge feta del qual vinyeta servix de portada per a 'El encanto de Babel'.

Per la seua banda, Albert Alcaraz va assegurar que este llibre ha suposat "un gran repte" perquè "Benidorm dona peu a moltes històries" que s'han volgut comptar amb "molt de tacte, respecte i responsabilitat", i amb l'objectiu de reflectir eixa "Babel de tolerància i enteniment" que constituïx Benidorm.

Alcaraz va explicar que a l'hora de recaptar informació ha sigut "una sort" disposar del "gran nombre de publicacions que s'han fet sobre Benidorm", i que no sols han permés aprofundir en el passat de la ciutat sinó també "captar el caràcter de les seues gents" i amb això "connectar el poble amb la ciutat cosmopolita".

Malagón, responsable de les vinyetes que acompanyen, complementen i il·lustren cadascun dels capítols, va detallar que a l'hora de conformar 'El encanto de Babel' s'ha "fugit de tòpics" per a quedar-se "amb una història que sorprendrà".

'El encanto de Babel. De las geografías e historias de Benidorm' compta amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura i de Visit Benidorm, que donarà exemplars a les biblioteques de tots els centres escolars de la ciutat.

CONTACTE

Enllaços per a contactar amb l'Ajuntament de Benidorm