CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

05

21:22 PM

HORA BENIDORM

15ºC

Núvols alts

C 0km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

El procés romandrà obert fins al 31 de maig i permet als ciutadans proposar inversions tant de manera presencial com per via telemàtica

L'Ajuntament obri el termini per a presentar propostes al Pressupost Participatiu de 2025

28 març 2024
El Ayuntamiento abre el plazo para presentar propuestas al Presupuesto Participativo de 2025

El procés de confecció del Pressupost Participatiu de 2025 ja està en marxa. L'Ajuntament de Benidorm ha obert el termini perquè els ciutadans puguen presentar les seues propostes per a la seua valoració i possible inclusió en les partides d'inversions municipals del pròxim exercici. La regidora de Participació Ciutadana, Ana Pellicer, ha explicat que este període de presentació d'iniciatives es va obrir ahir, dimecres, "una vegada que en ple municipal aprovem l'autoreglament del Pressupost Participatiu" i que este termini "romandrà obert fins a les 23.59 hores del pròxim 31 de maig".

Com en edicions anteriors, Ana Pellicer ha indicat que en este procés poden participar totes les persones empadronades a Benidorm majors de díhuit anys "podent traslladar quines actuacions consideren que poden ser positives per a la ciutat en general o per a millorar aspectes més concrets, com els serveis, les prestacions o la imatge del seu carrer, del seu barri o de les zones a les quals acudixen habitualment".

Pellicer ha incidit que "parlem d'una eina de participació molt potent, que dona veu i poder de decisió als veïns, ja que almenys el 5% de l'import reservat per a inversions en el pressupost de l'Ajuntament es destinarà a les actuacions o projectes proposats per la ciutadania". "Alguna cosa –ha assegurat– que ha succeït des del pressupost de 2016 i que s'ha traduït en nombroses obres de les quals des de fa temps s'estan beneficiant moltíssims ciutadans, com la passarel·la que unix els Tolls amb el Palau d'Esports, la rotonda de l'avinguda Ricardo Bayona, l'adequació de l'antiga casa de peons caminers de la via Emilio Ortuño o el nou parc situat en l'avinguda Marina Alta".

D'aquí ve que l'edil haja animat a tota la ciutadania "a prendre part d'este procés, ja siga presentat propostes, ja siga participant en la votació posterior per a triar quines actuacions són les més necessàries i prioritàries i, d'esta manera, per a decidir com ha de ser el Benidorm que volem".

Com presentar propostes

Segons recull l'autoreglament del Pressupost Participatiu de 2025, les propostes s'emmarcaran preferentment en diverses àrees o blocs. La primera abasta Urbanisme, Escena Urbana i Mobilitat. La segona, Igualtat, Benestar Social, Sanitat i Tercera Edat. El tercer bloc l'ocupen Turisme, Platges i Seguretat Ciutadana. El quart engloba les propostes referides a Educació, Cultura, Joventut i Esports, i l'últim és el relatiu a actuacions en matèria de Medi Ambient i Neteja Viària.

Cada ciutadà podrà presentar tantes propostes com desitge. Les iniciatives es presentaran per escrit en el Registre General situat en la planta baixa de l'Ajuntament, de dilluns a divendres, en horari de 09.00 a 14.00 hores; a través de la plataforma de Participació Ciutadana https://benidorm.governalia.es o enviant un correu electrònic a consejovecinal@benidorm.org a l'atenció de la Regidoria de Participació Ciutadana. Igualment, també s'oferix l'opció de fer-ho mitjançant la Seu Electrònica municipal, en l'adreça https://sede.benidorm.org.

El formulari per a presentar les propostes i tots els detalls poden consultar-se en https://benidorm.org/es/ayuntamiento/concejalias/participacion-ciudadana, accedint a l'apartat de Pressupostos Participatius. La regidora de Participació ha avançat que enguany, per primera vegada, "gràcies a les noves tecnologies, s'oferix la possibilitat que cadascuna de les iniciatives vaja acompanyada de diferents elements gràfics". En concret, segons recull l'autoreglament, de dos imatges i un xicotet vídeo explicatiu, "on els ciutadans puguen mostrar la zona on proposen actuar i complementar o exposar amb més detalls l'actuació per a fer-la més atractiva".

Una vegada recaptades totes les propostes, s'obrirà un procés de vot telemàtic. D'esta manera, els ciutadans que vulguen participar en la votació trobaran un llistat amb totes les proposicions presentades i que s'ajusten als requisits en la pàgina web de l'Ajuntament i podran votar en la plataforma les que consideren més oportunes, a través de la plataforma https://benidorm.governalia.es, entre el 10 i el 30 de juny de 2024.

Després de les votacions, una comissió tècnica s'encarregarà d'avaluar i prioritzar les actuacions sobre la base dels criteris de justícia distributiva recollits en les bases. Així, es donarà prioritat a les actuacions que contribuïsquen a satisfer necessitats bàsiques de la població (aigua, llum, seguretat, educació, convivència ciutadana, etc.); que ajude a reduir la desigualtat social (de gènere, de renda, d'ètnia, o per motius de discapacitat física o psíquica); les que atenguen criteris de sostenibilitat ambiental (comptant amb recursos pròxims, renovables, descentralitzats i autosuficients); les que beneficien a un percentatge major de població; o aquelles en les quals no s'haja invertit abans o no s'haja invertit prou.

Posteriorment, estes propostes seran objecte d'un informe de viabilitat tècnica i econòmica per part del personal tècnic de l'Ajuntament, començant per la més puntuada i fins al límit màxim de despesa autoritzada. En el cas que alguna de les propostes no fora viable tècnicament, "s'inclourà en un altre llistat i se seleccionarà la següent més votada en la llista de la priorització definitiva".

Finalment, les propostes aprovades d'acord amb l'autoreglament s'elevaran a Alcaldia per a la seua tramitació, atés l'ordre de prioritat resultant del procés de selecció, executant-se l'any pressupostat aquelles obres que no requerisquen concurse públic o projecte tècnic específic o ser sotmesa a exposició pública.