CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

22

02:53 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

El contracte, amb un valor de 61.983,47 euros, s'emmarca en el Pla de Sostenibilitat Turística Benidorm DTI + Segura

Benidorm aprova la contractació d'equips de monitoratge de la qualitat de l'aigua per a protocols de seguretat en la xarxa municipal

28 març 2024
Benidorm aprueba la contratación de equipos de monitorización de la calidad del agua para protocolos de seguridad en la red municipal

La Junta de Govern Local (JGL) ha aprovat l'expedient de contractació del subministrament i instal·lació d'equipament de monitoratge de la qualitat de l'aigua per al desenvolupament de protocols de seguretat i higiene en la xarxa municipal d'aigua potable. Un projecte que s'emmarca dins del Pla de Sostenibilitat Turística Benidorm DTI + Segura. La mateixa proposta aprovada portava aparellat l'inici del procediment d'adjudicació del contracte mitjançant expedient ordinari i obert simplificat.

L'actuació en si consistirà en la instal·lació de sis punts de mostreig en diferents xarxes d'aigua del terme municipal. Per als criteris d'adjudicació es tindran en compte els aspectes tècnics de les ofertes amb un màxim de 25 punts, mentre que la proposició econòmica es valorarà amb fins a 75 punts.

Esta actuació s'inclou en el Pla de Sostenibilitat Turística, l'objectiu de la qual és contribuir de manera eficaç a la sostenibilitat i la recuperació del sector turístic després de la crisi provocada per la COVID-19. "És un pla de contingència el propòsit principal de la qual és consolidar a Benidorm com una destinació turística intel·ligent, sostenible i segur a través de la posada en marxa d'una sèrie d'actuacions com esta, que contribuïxen de manera eficaç a aconseguir este objectiu" ha indicat el regidor de Cicle de l'Aigua, José Ramón González de Zárate.

El Pla Benidorm DTI + Segura es compon de 19 actuacions agrupades entorn de quatre eixos estratègics. I en concret, esta actuació aprovada ara s'emmarca en l'eix número 4 relatiu a la Seguretat Higiènic Sanitària, amb una actuació destinada a 'Programes, gestió de riscos i protocols de seguretat i higiene'.

Per a això, ha precisat l'edil, s'ha previst "el subministrament i instal·lació de diversos punts de mostreig i monitoratge en temps real i la seua integració en la xarxa existent".

Així, segons el projecte, s'instal·larà un analitzador de clor, terbolesa i Ph amb bateria en la xarxa del Salt de l'Aigüa al costat del col·legi Gabriel Miró, un altre en la xarxa de la Colònia Madrid al costat del col·legi Aitana i un altre en la xarxa de La Cala-Armada Espanyola al costat del quadre elèctric del bombament de pluvials. De la mateixa manera s'instal·larà un analitzador de clor amb alimentació externa en la xarxa de Xixo al costat de la presa d'aigua regenerada, un analitzador de clor amb bateria en la xarxa l'Almafrà. Trinquet enfront del col·legi Costa Blanca i un analitzador de clor 2.0 i cambra de flux per a mesuraments multiparamètrics amb alimentació externa en el depòsit del carrer Pequín (got 2).

González de Zárate ha insistit que Benidorm "és un referent a nivell mundial en l'aprofitament i qualitat de l'aigua com el demostra que som de les ciutats més eficients del món amb un aprofitament que està entorn del 96%". El regidor ha explicat que amb esta actuació "fem un salt més de qualitat a l'hora de controlar la qualitat de l'aigua" i ha afegit que "si a l'entrada de Benidorm comptem amb una formidable planta potabilitzadora que analitza i neta l'aigua perquè la gent puga beure sense problemes, ara anirem més enllà i controlar en diversos punts aspectes com el clor, la terbolesa o el ph".

Audios relacionados
José Ramón González de Zárate - Corte 1
Audio file
José Ramón González de Zárate - Corte 2
Audio file
Jose Ramón González de Zárate - Corte 3
Audio file