CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

23

11:31 AM

HORA BENIDORM

28ºC

Cel clar

S 15km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Els actes centrals de la Setmana Santa benidormera es traslladen hui, Dijous Sant, a l'Almudena i a Sant Joan Baptista

Devoció i tradició en la processó del Jesús Natzaré de Benidorm

28 març 2024
Devoción y tradición en la procesión del Jesús Nazareno de Benidorm

Un any més, la Confraria del nostre Pare Jesús Natzaré ha processionat el Dimecres Sant acompanyada pels confrares amb el rostre ocult i les dones amb la tradicional mantellina espanyola, precedits per la Colla de Xirimiters de la Marina i acompanyats per la banda de la Societat Musical l'Illa de Benidorm.

La confraria degana de Benidorm (es va fundar en 1967), ha partit des de la plaça de Sant Jaume i ha prosseguit pels carrers Major, Albereda, plaça de La Creu, Russafa, la Biga, Tomás Ortuño, Apol·lo XI, Ametlers, Passeig de la Carretera, Santa Faç i, a continuació, ha tornat a Sant Jaume. Durant el recorregut, un grup de xiquets, familiars dels confrares, han escenificat escenes típiques de la passió de Jesús.

El capellà rector de Sant Jaume i Santa Anna, Juan Antonio González, encapçalava el seguici que seguia al pas. Amb ell, la presidenta de la Confraria, Maria Dolores Cano; l'alcalde de Benidorm, Toni Pérez; la regidora de Festes, Mariló Cebreros i un nodrit grup de regidors; els diputats autonòmics Manuel Pérez Fenoll, José Ramón González de Zárate i Mario Villar; i la presidenta de la Junta Major de Confraries i Germanors de Setmana Santa de Benidorm, Maria Teresa Cantó, assistida per representants d'estes.

Molts dels confrares, seguint la tradició, han processionat descalços i arrossegant pesades cadenes de ferro i creus de fusta. El respecte i l'admiració del públic es mesclava amb l'aroma de les veles en una nit humida que, malgrat els 17 graus del mercuri, refredava l'ambient a mesura que la nit avançava i fins al retorn de la imatge del Crist al temple.

Hui dijous, les processons es traslladen als barris de Foietes Colònia Madrid i La Cala. D'una banda, a les 21.00 h processionaran la Germanor Sacramental del Sant Sopar i la Confraria del Santíssim Crist del Perdó i de la Bona Mort. A la mateixa hora, en la parròquia de Sant Joan Baptista, farà el propi la Confraria l'Oració de Jesús en l'Hort de Getsemaní.