CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

24

20:39 PM

HORA BENIDORM

19ºC

Poc núvol

NE 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'exposició està formada per 77 postals, moltes d'elles amb imatges captades per fotògrafs locals i procedents dels fons de l'Arxiu Municipal

La mostra de postals 'Record de Benidorm' dona la benvinguda als turistes des dels set espais d'art urbà

28 març 2024
La muestra de postales ‘Recuerdo de Benidorm’ da la bienvenida a los turistas desde los siete Espais d’Art Urbà

La Regidoria de Patrimoni Històric i Cultural estrena estos dies una exposició amb la qual "donem la benvinguda als milers de turistes que ens visiten durant la Setmana Santa, a través d'un relat que comença i acaba en ells, perquè les vacances, la nostra ciutat i els mateixos turistes són els protagonistes de les postals que conformen esta mostra, que ja pot veure's en els set espais d'art urbà".

Així ho ha assenyalat hui la regidora de l'àrea, Ana Pellicer, que ha explicat que 'Record de Benidorm' és "un apassionant viatge de diverses dècades per la transformació de la ciutat i per com esta es va promocionar, va reivindicar i va mostrar al món a través d'una eina de comunicació tan efectiva i directa com la targeta postal".

Pellicer ha aprofundit en què "temps arrere i durant moltes dècades, les vacances se segellaven amb l'enviament de postals a familiars i amics i solia fer-se amb una targeta del lloc on eixos dies s'havia sigut feliç". "Eixe gest permetia portar a Benidorm a moltíssims punts d'Espanya i de l'estranger; un Benidorm captat en moltes ocasions per fotògrafs locals com Quico Pérez Bayona, Simeón Nogueroles o Marvelli i transformat en targeta postal per empreses distribuïdores com a Germans Galiana o Escut d'Or", ha agregat.

Les 77 postals que formen 'Record de Benidorm' procedixen dels fons de l'Arxiu Municipal i "per primera vegada s'exhibixen en conjunt". Entre la selecció de postals, un clar predomini del color "encara que també hi ha una xicoteta mostra de targetes en blanc i negre, amb elements més folklòrics".

Pellicer ha destacat que "malgrat el pas de les dècades, hi ha punts de trobada entre aquell Benidorm i l'actual, ja que els llocs i punts seleccionats per a aquelles postals continuen sent hui dia els més visitats i fotografiats". El castell, les platges, carrers del barri antic com el Carreró dels Gats o vistes panoràmiques des de la Creu "van ser en el seu moment recurs postal com ara ho són de les publicacions en xarxes socials dels qui ens visiten".

A les postals amb vista de Benidorm "s'afigen les editades pels allotjaments turístics, en les quals es donava testimoniatge de les instal·lacions i serveis que oferien al turista, i que sens dubte configuren una de les curiositats d'esta exposició".

'Record de Benidorm' estarà exposada fins al cap de l'estiu en els espais d'art urbá els Tolls, El Carrasco, El Pont, Hispanitat, El Campo, Ponent i Castell.

Audios relacionados
Ana Pellicer - Corte 1
Audio file
Ana Pellicer - Corte 2
Audio file
Ana Pellicer - Corte 3
Audio file