EL TEMPS A BENIDORM ARA

25

12:15 PM

HORA BENIDORM

17ºC

Núvols alts

S 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

En una taula de debat en el Fòrum Greencities de Màlaga, l'alcalde exposa l'experiència de Benidorm en gestió de l'aigua que li ha permés un rendiment de la xarxa de més del 95%

Toni Pérez incidix en l'oportunitat que suposen els 'Next Generation' per a desenvolupar projectes de millora hídrica

29 setembre 2021
Foro Greencities

L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, ha incidit hui en "la gran oportunitat" que suposen els fons Next Generation EU per a desenvolupar projectes de millora hídrica. Toni Pérez ha traslladat esta idea en el marc del Fòrum Greencities de Màlaga, la principal trobada nacional sobre intel·ligència i sostenibilitat urbana, i en el qual ha participat en una taula de debat entorn de 'Smart Water'. Una taula que ha compartit amb la regidora de Sostenibilitat Mediambiental de l'Ajuntament de Màlaga, Gemma del Corral, i amb el director jurídic i de desenvolupament de negoci d'AGBAR, Miguel Ángel Benito, i que ha moderat el vicepresident de la Comissió de Smart Cities d'Ametic, Emilio Herrera.

Toni Pérez ha indicat que la ciutat optarà als 'Next Generation' a través d'una convocatòria extraordinària de Plans de Sostenibilitat Turística, a la qual Benidorm ha presentat un projecte valorat en 8 milions d'euros i en el qual s'inclouen diferents actuacions lligades a la gestió de l'aigua. L'alcalde ha detallat que el projecte inclou "conéixer la nostra 'petjada hídrica'" per a, a partir d'este indicador de sostenibilitat ambiental, conéixer la quantitat d'aigua consumida en la producció de béns de consum o durant l'ús d'un determinat servei" i "continuar aprofundint i avançant en sostenibilitat".

L'alcalde ha assenyalat que "les administracions públiques que millors equips tinguen" comptaran amb més opcions a l'hora d'atraure estos fons, igual que aquelles que compten amb "grans col·laboradors" i socis estratègics; al mateix temps que ha agregat que qualsevol acció que es desenvolupe a través dels Next Generation EU "ha de formar part de l'estratègia de ciutat" dissenyada per cada territori.

Referent a això, l'alcalde ha subratllat que Benidorm compta amb una estratègia ben definida, plasmada en diferents plans i en la qual la sostenibilitat ocupa un paper principal. Així mateix, ha recordat que "la sostenibilitat va ser l'eix en el qual Benidorm va obtindre major puntuació en les auditories superades" per a convertir-se en la primera Destinació Turística Intel·ligent (DTI) certificada del món, en ésser l'àmbit que té "més desenvolupat"; un resultat en el qual "va tindre molt a vore la gestió de l'aigua".

En este punt, l'alcalde ha exposat l'experiència de Benidorm en la gestió de l'aigua, i que li ha permés disposar d'una xarxa d'aigua potable que "actualment presenta un rendiment tècnic per damunt del 95%, quan la mitjana nacional és del 75%". Estos percentatges, segons Toni Pérez, són el resultat de "conscienciació, sensibilització i molta inversió" i de "donar-li al recurs aigua la importància que té per a la vida humana i per a l'activitat".

Entre les dades aportades per l'alcalde per a "donar compte d'una bona gestió de l'aigua", la reutilització de 3 milions de metres cúbics d'aigua regenerada per a la neteja de carrers i reg de jardins, o la reducció del consum en un 20% entre 1996 i 2019 malgrat haver-se incrementat en eixe període la població en prop d'un 40%; i en un 25% el nombre de turistes".

Durant la seua intervenció, Toni Pérez ha afirmat que Benidorm "té molts projectes sobre la taula" per a millorar encara més en gestió hídrica, i ha avançat que "no renuncia a projectes de dessalinització per a reduir la dependència exterior i tindre més garanties per a poder desenvolupar el nostre projecte de ciutat"; una circumstància que redundaria a més "en la solidaritat" amb altres territoris perquè "podríem alliberar part de l'aigua que ara consumim per dret". Entre els projectes a futur, l'alcalde també ha lliscat la materialització d'un gran parc inundable "com a solucionador de problemes però creant vida i un ecosistema natural de flora i fauna".

Finalment, l'alcalde ha recalcat que "la sostenibilitat" té "un valor reputacional" molt important "per a una destinació turística" com Benidorm, ja que "les noves generacions exigixen cada vegada més que la sostenibilitat siga un segell del lloc on passaran les seues vacances".