EL TEMPS A BENIDORM ARA

09

04:11 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Els equips permeten tindre dades geolocalitzades en temps real i històrics de diversos paràmetres com el nivell d'ozó, SO₂ o NO₂

Benidorm instal·la una xarxa de sensors per a monitorar la qualitat de l'aire a la ciutat

29 setembre 2021
Benidorm instala una red de sensores para monitorizar la calidad del aire en la ciudad

Benidorm compta des de la setmana passada amb una xarxa de sensors per a monitorar la qualitat de l'aire que es respira a la ciutat. La instal·lació d'estos sensors s'ha gestionat a través de la Fundació Visit Benidorm i ha sigut a càrrec de l'empresa Wiongo, encarregada del desenvolupament de la xarxa wifi de les platges.

L'alcalde, Toni Pérez, ha explicat que "estes estacions de mesurament s'han situat en els mastelers en els quals es localitzen els dispositius que subministren la tecnologia wifi a les platges", i que el servei inclou la instal·lació, configuració, gestió i manteniment d'estes.

Comptar amb estos equips permet obtindre dades geolocalitzades en temps real i quadres històrics de diversos paràmetres com les partícules en suspensió de menys de 2,5 micres (PM 2,5), el nivell d'ozó (O₃), el de monòxid de carboni (CO) o l'Índex de Qualitat de l'Aire (AQI). Este últim inclou índexs com la quantitat de diòxid de sofre (SO₂) en l'aire, la de diòxid de nitrogen (NO₂), la de benzé o la de plom, entre altres i permet conéixer el grau de puresa o contaminació atmosfèrica i els efectes per a la salut humana associats amb esta contaminació.

L'alcalde ha destacat que esta nova xarxa de sensors "ens permetrà conéixer la qualitat de l'aire de Benidorm a cada moment i ens ajudarà a prendre decisions quan corresponga". Pérez ha recalcat que esta actuació s'emmarca en les mesures de "sostenibilitat i cura del medi ambient en la nostra lluita contra el canvi climàtic".

En eixe sentit, Benidorm és una de les poques ciutats d'Espanya els nivells de les quals es troben per davall dels límits recomanats per l'OMS quant a la presència de NO₂.

Així, segons les dades recollides per l'estació de mesurament de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Benidorm ha registrat una mitjana de 6,21 micrograms de NO₂/m³ durant els set primers mesos de l'any, un índex molt inferior als 10 micrograms que establix l'OMS.

En cap dels mesos de gener a juliol es va registrar una mitjana superior als paràmetres recomanats per l'OMS. Al gener l'índex va ser de 6,87 micrograms/m³, al febrer de 6,92, al març de 5,22, a l'abril de 5,13, al maig de 5,64, al juny de 5,66 i al juliol de 8,03. "Este equip de govern es pren molt de debò estes qüestions i les dades confirmen que estem en el camí correcte" ha manifestat Toni Pérez, que també ha recordat que hi ha "diversos estudis que relacionen de manera clara l'increment d'ingressos hospitalaris amb la mala qualitat de l'aire".

Benidorm instala una red de sensores para monitorizar la calidad del aire en la ciudad
Audios relacionados
Corte voz Toni Pérez 1
Audio file
Audios relacionados
Corte voz Toni Pérez 2
Audio file
Audios relacionados
Corte voz Toni Pérez 3
Audio file