L'obra del periodista Martín Sanz, 'Construint forts', està avalada per l'Institut Juan Gil-Albert
L'edifici InTempo alberga la presentació d'una biografia sobre el seu autor, l'arquitecte alacantí Roberto Pérez-Guerras
Toni Pérez ha tornat a reivindicar el model Benidorm "que ha demostrat ser el més sostenible".
L'edifici InTempo de Benidorm ha sigut l'escenari en el qual s'ha presentat hui el llibre de l'Institut Juan Gil-Albert 'Construyendo forts: Roberto Pérez-Guerras', una biografia del conegut arquitecte alacantí, obra del periodista Martín Sanz. L'InTempo és, possiblement, la construcció més icònica no sols de Benidorm sinó de l'arquitecte homenatjat.
L'acte ha comptat amb la presència de l'alcalde de la ciutat, Toni Pérez, el mateix arquitecte, l'autor del llibre, el president de la Diputació, Carlos Mazón, la vicepresidenta de la institució provincial, Julia Parra, membres de la corporació municipal i nombrosos convidats.
Precisament l'alcalde ha estacat que amb este llibre "coneixem una part molt important d'esta terra; l'arquitectura unida a l'urbanisme" i ha ressaltat que "aqueixa visió de fa seixanta anys de comprimir el sòl, cuidar-lo, respectar-lo i conservar-lo ha demostrat ser la més sostenible". De fet, Pérez ha detallat que "tretze ciutats iguals que Benidorm coparien totes les edificacions existents al Mediterrani". "Un missatge" ha dit "que hem de tindre sempre present".
L'alcalde ha tornat a reivindicar el model urbanístic de Benidorm i ha subratllat que "la ciutat compacta només necessitava algú que creguera en ella".
El primer edil també ha enaltit la figura de Roberto Pérez-Guerras i de l'edifici InTempo, del qual ha revelat que "és una obra que està integrada a Benidorm des del moment que es va coronar perquè es va convertir en un edifici singular que ja apareixia en milions de pictogrames".
La vicepresidenta de la Diputació, Julia Parra, també ha ressaltat la figura de Pérez-Guerras com "un dels grans noms de l'arquitectura i l'urbanisme i un dels grans urbanistes alacantins de tots els temps".
Per part seua, Roberto Pérez-Guerras ha explicat com des dels nou anys ja volia "construir cases", les cinc edificacions que ha fet a Benidorm o l'encàrrec que va rebre del govern de Líbia per a construir "la segona mesquita més gran del món", un projecte que no va fructificar a causa del final del règim de Moammar al-Gaddafi. El prestigiós arquitecte també ha contat algunes anècdotes i rutines que realitza quan es decidix a construir un edifici i ha detallat alguns canvis experimentats per l'arquitectura en els últims temps, basats sobretot en la disposició dels interiors dels habitatges.
L'autor del llibre, Martín Sanz, ha qualificat a Pérez-Guerras com "el nostre arquitecte més internacional i un magnífic ambaixador de la província d'Alacant" i ha assenyalat del llibre que "tracta de donar a conéixer a la persona des de la seua infància, joventut i com es va obrir camí en el món de l'arquitectura i l'urbanisme".
L'acte l'ha tancat el president de la Diputació, Carlos Mazón, per a qui "al Parnàs dels grans i il·lustres alacantins està Roberto, que és profeta en la seua terra i un habitual en el món cultural i fester". "De la seua bonhomia i humanitat ixen les seues grans obres" ha afirmat Mazón.
Finalment, el president provincial també ha defensat una vegada més el model Benidorm, "que està innovant de manera permanent" i ha rebutjat aquells arguments que s'utilitzen per a criticar la ciutat "perquè ataquen conceptes que fa dècades haurien d'estar superats".