EL TEMPS A BENIDORM ARA

02

13:42 PM

HORA BENIDORM

16ºC

Cel clar

SO 5km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Coincidint amb la festivitat, dilluns que ve 25 de juliol es presentarà el cartell anunciador de les Festes Majors Patronals de 2022

Benidorm es prepara per a festejar al seu patró, Sant Jaume

18 juliol 2022
Imágen de Sant Jaume.

A penes unes hores després d'acomiadar les festes en honor de la Verge del Carme, Benidorm es prepara ja per a la pròxima cita del seu calendari fester. Una cita "marcada en roig, ja que celebrem al nostre patró, Sant Jaume Apòstol", tal com ha recordat l'edil de Festes, Jesús Carrobles, que al costat del president de la Comissió de Festes Majors Patronals, José Vicente Fuster, ha presentat hui el programa d'actes previstos per a esta commemoració.

Carrobles ha assenyalat que "en els dos anys anteriors, les especials circumstàncies generades per la pandèmia ens van obligar a reduir a la mínima expressió els actes de celebració de Sant Jaume; actes que amb molta il·lusió i lliurament per fi recuperem en este 2022, com sempre de la mà de la Comissió de Festes Majors Patronals".

El president de la Comissió, per la seua banda, ha avançat que "la programació arranca el dissabte, dia 23, amb el tradicional Sopar de Sant Jaume, al qual seguirà una revetla amb preus populars en la plaça de Castelar". Al sendemà, a les 21.00 hores, la Rondalla de l'Associació Cultural i Recreativa 'La Barqueta' oferirà un concert commemoratiu en honor al patró a l'església de Sant Jaume i Santa Anna.

El gruix d'actes se celebraran el dilluns 25, dia de Sant Jaume. La jornada arrancarà amb un bombardeig aeri al migdia en la plaça de Castelar. Ja a la vesprada, a les 19.30 hores en la plaça del Torrejó, i després de la cercavila i recollida de la imatge de Santiago Apòstol, es presentarà el cartell anunciador de les Festes Majors Patronals. A continuació, a les 20.30 hores a l'església de Sant Jaume i Santa Anna, s'oficiarà una eucaristia en honor al patró cantada i interpretada a l'orgue pel grup parroquial.

Finalitzada la missa, en la plaça de Sant Jaume es dispararà la 'Estampeta' del sant i les reines, Aila Merenciano i Chloe d'Hebboudt, i les seues dames d'honor ballaran el tradicional Ball del Peuet, al qual seguirà un castell de focs artificials de la prestigiosa pirotècnia Ricasa. Com a fi de festa, tindrà lloc una revetla popular en la plaça de Castelar.

El regidor de Festes ha convidat "a residents i turistes a acompanyar a Benidorm en el dia del seu patró i a gaudir intensament de tots estos actes".