EL TEMPS A BENIDORM ARA

04

13:33 PM

HORA BENIDORM

16ºC

Núvols alts

O 15km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'òrgan gestor del contracte i les àrees de Contractació i Secretaria deuen ara evacuar informes sobre el traslladat hui per Intervenció

Desconvocat el ple per al contracte de la neteja i recollida de residus per a avaluar l'últim informe incorporat hui a l'expedient

18 juliol 2022
Toni Pérez corte 01

L'alcalde incidix en el fet que "és un plec absolutament tècnic", "molt treballat", amb "amplíssima participació" i que cobrix les necessitats "del Benidorm de hui i del futur".

El ple extraordinari previst este dilluns, 18 de juliol, a les 10.00 hores, per a aprovar l'expedient de contractació del contracte de recollida de residus i neteja viària de l'espai públic a Benidorm ha sigut desconvocat perquè la Corporació municipal puga estudiar l'últim informe incorporat hui mateix a este expedient. L'alcalde, Toni Pérez, ha sol·licitat a la Secretaria General que procedisca a la desconvocatòria de la sessió després d'haver-se incorporat, superades les 9.00 hores i una vegada finalitzades les comissions informatives, un nou informe de fiscalització.

En roda de premsa, Toni Pérez ha recordat que dimecres passat es va decidir convocar el ple després d'una Junta de Portaveus i a la vista que existia un expedient "absolutament complet". No obstant això, la incorporació este matí d'un nou informe ha portat a l'Alcaldia "per responsabilitat" a desconvocar el ple i a esperar que els tècnics que corresponga es pronuncien respecte al contingut d'este.

"El Benidorm de l'any 2022 i del 2037 requerix molt més que d'una lectura ràpida" d'un informe, ha subratllat, després de remarcar que "mai sotmetré al vot de la Corporació alguna cosa que no estiga informat corresponentment".

L'alcalde ha remarcat que des del govern local "deixem treballar als tècnics i seguim el seu criteri"; i ha explicat que "en el termini de deu dies que marca la Llei" l'òrgan gestor del contracte i les àrees de Contractació i Secretaria hauran d'evacuar informes sobre el traslladat hui per l'àrea d'Intervenció. Una vegada es dispose d'estos informes i puguen ser estudiats per la Corporació municipal, l'aprovació del contracte tornarà a ple.

Toni Pérez ha incidit que la recollida de residus i la neteja viària de l'espai públic "és un dels grans i importants serveis de la ciutat" i d'aquí ve que de cara al nou contracte –de quinze anys de duració i un pressupost de 316 milions d'euros– s'hagen demanat i emés nombrosos informes tècnics i s'haja elevat consultes als òrgans superiors corresponents. És el cas de la Junta Superior de Contractació de la Generalitat Valenciana, que ha donat el vistiplau al plec de condicions del nou contracte.

Un plec, ha insistit Toni Pérez, "absolutament tècnic", "molt treballat", que "ha gaudit d'una amplíssima participació de tots els agents de la ciutat", i que atén i cobrix les necessitats "del Benidorm de hui i del futur". Així mateix, ha posat l'accent que el nou contracte està adequat a les lleis autonòmica i nacional de residus i a la directiva europea; normativa d'"obligat compliment" i que contempla "sancions" per a aquells municipis que no complisquen.

L'alcalde ha exposat que el nou contracte suposarà un canvi qualitatiu respecte a l'actual, que "l'any 2012 va reduir en un 25% els recursos humans, tècnics i materials del servei". Eixa reducció, ha afirmat, fa que l'actual servei "no cobrisca les expectatives" i siga "insuficient" per a atendre "una ciutat que en deu anys ha crescut en carrers per als vianants, nous espais i zones verdes".

L'increment de serveis, ha aclarit, suposarà un augment del preu del contracte respecte a l'anterior, però permetrà complir amb "el que volem per a Benidorm" i amb les exigències normatives sobre la recollida i reutilització de residus.

D'altra banda, el nou contracte també "respecta les condicions laborals dels empleats" i té en compte els futurs desenvolupaments de la ciutat, com l'Eixample de Llevant, el Pla Parcial del Murtal o el polígon industrial.

Audios relacionados
Toni Pérez corte 01
Audio file
Audios relacionados
Toni Pérez corte 02
Audio file
Audios relacionados
Toni Pérez corte 03
Audio file
Audios relacionados
Toni Pérez corte 04
Audio file
Audios relacionados
Toni Pérez corte 05
Audio file
Audios relacionados
Toni Pérez corte 06
Audio file
Audios relacionados
Toni Pérez corte 07
Audio file