L'alcalde anuncia que el primer pas ha sigut demanar l'aclariment de la sentència i, en funció de la resposta, s'acudirà al Suprem en cassació
L'Ajuntament compartix amb el Consell Veïnal el full de ruta marcat pels tècnics que se seguix després de la sentència sobre Serra Gelada
Toni Pérez reitera que no hi ha hagut cap canvi de criteri i que totes les accions s'han pres seguint el criteri marcat pels tècnics.
El Consell Veïnal de Benidorm ha celebrat hui una reunió en el Saló de Plens municipal en el transcurs de la qual els seus integrants han sigut informats del 'full de ruta' que està seguint l'Ajuntament en el cas de la recent sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana sobre Serra Gelada, que condemnava al consistori a indemnitzar amb 283 milions d'euros més els interessos legals a dos empreses per no haver complit un conveni urbanístic que afecta terrenys situats al parc natural.
En este assumpte, l'alcalde Toni Pérez ha precisat que "hi ha un acte que no és ferm" i ha aclarit que la situació processal "és la mateixa que es va recordar de manera unànime en Junta de Portaveus abans que fora donada a conéixer pels mitjans de comunicació". En eixe sentit, el primer edil indicava als membres del Consell Veïnal que en esta Junta "es va acordar demanar un aclariment de la sentència en els seus termes per si hi haguera algun error i que es complementara la mateixa". D'eixa forma, una vegada amb l'aclariment a la mà i "en funció del que diga, es plantejarà un recurs de cassació davant el Tribunal Suprem, però no abans".
Toni Pérez ha volgut deixar ben clar que "eixa és el full de ruta que han marcat els tècnics" al mateix temps que ha recordat que "a l'Ajuntament sempre se li havia donat la raó en este cas en totes les instàncies prèvies". Per això, Pérez ha transmés al Consell Veïnal que "el que està fent ara l'Ajuntament és molt clar: defensar l'interés general sota el mateix criteri".
Després de reiterar que el seu "compromís" amb els grups municipals és donar compte de l'aclariment de sentència "quan arribe", l'alcalde ha insistit que "en cap moment hi ha hagut cap canvi de criteri per part d'este Ajuntament ni d'este govern perquè sempre hem actuat segons ens han dit els tècnics".
D'igual mode, preguntat sobre una suposada negociació amb les empreses per al pagament de la sentència, el primer edil ha aclarit que en este moment processal "els polítics no podem negociar res, és il·legal. Eixes valoracions les han de fer els jutges". També ha aprofitat per a rebutjar la idea que un hipotètic pagament de la sentència incrementarà les taxes dels benidormers. "Això és impossible perquè les taxes no poden ser afectades gens que siga alié al mateix cost del servici. Cap taxa pujarà per fer front a la sentència" ha postil·lat.
En el mateix Consell Veïnal l'associació AFA Marina Baixa ha posat de manifest els seus problemes econòmics a conseqüència d'una convocatòria de subvencions de la Generalitat que no va eixir l'any passat i que els va deixar sense uns recursos amb els quals comptaven, que han xifrat en 52.000 euros. L'alcalde ha indicat que l'Ajuntament "està treballant per a solucionar esta situació" i que ja s'ha convocat per part de Conselleria esta subvenció "per a dos anualitats" (2023-2024), encara que ha admés que "el que ens preocupa és la demora que puga haver-hi en el pagament, i per això treballem perquè la resolució arribe com més prompte millor".
D'altra banda, alguns consellers han recalcat la importància de fer propostes als pressupostos participatius que "encara que finalment no isquen triades per a executar-se per criteris tècnics o econòmics, tots sabem que en moltes ocasions s'acaben realitzant com a inversions o actuacions fora dels mateixos pressupostos participatius". Fernando Montes, conseller, ha defensat la presentació de propostes "perquè és una manera immillorable de fer ciutat entre tots".