EL TEMPS A BENIDORM ARA

14

04:28 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Les reines Major i Infantil desitgen "bones festes" a tots i agraïxen a la patrona "haver superat totes les dificultats per a ser ací"

La Mare de Déu del Sofratge és rescatada sense mal de les flames en l'escenificació de la Troballa

14 novembre 2021
Hallazgo de la Mare de Déu del Sofratge 2021 y Ofrenda. Festes Majors Patronals

La pregonera Cristina Escoda va recordar la seua primera ofrena, la seua trajectòria festera i a "les nostres dones que ens han fet arribar on estem".

Diversos milers de persones es van congregar en la vesprada nit d'ahir a la platja de Llevant per a assistir a la recreació de la Troballa de la Mare de Déu del Sofratge, patrona de Benidorm que, com cada any des de 1971, escenifica l'Associació Cultural Recreativa La Barqueta sobre un text escrit per l'historiador Pere María Orts i Bosch.

Enguany es complix el 50 aniversari des que va començar la representació basada en fets històrics, que acosta al Benidorm de març de 1740 i rememora els esdeveniments que llavors van ocórrer.

Una recreació en la qual van prendre part més de mig centenar de persones en la qual es posa en escena com els habitants del llavors poble de pescadors que era Benidorm, van trobar la imatge de la seua patrona, sense cap mal, entre les cendres d'un llondro naufragat que havia sigut cremat per a previndre un possible contagi de la pesta.

A la conclusió de l'escenificació es van disparar diverses salves d'honor a càrrec de la pirotècnia alacantina Hermanos Sirvent.

Després d'esta representació, que va arrancar els aplaudiments dels presents i l'emoció en molts d'ells, va començar la romeria fins a la plaça de Sant Jaume, on es va realitzar l'Ofrena de Flores a la patrona. La romeria, que enguany va variar el seu recorregut, va començar en l'avinguda del Mediterrani i va continuar per la plaça de la Hispanitat, carrer Gambo, Martínez Alejos, plaça de la Creu, Albereda i carrer Major.

En la mateixa van prendre part les Reines Major i Infantil i les seues corts d'honor, el banderer, els majorals i majorals d'honor, l'ACR La Barqueta, més d'un centenar de penyes, cases regionals i altres entitats culturals.

Entre les autoritats i personalitats presents es trobaven l'alcalde Toni Pérez, membres de la corporació municipal, el president de la Diputació, Carlos Mazón; la consellera de Sanitat, Ana Barceló; l'alcalde de Manizales, Carlos Mario Marín; el diputat nacional Agustín Almodóbar i el diputat autonòmic, Manuel Pérez Fenoll, entre altres. També el president de la Comissió, Batiste Rostoll, el de l'Associació de Penyes, Adrián Romero, el banderer Vicente Fuster, les cambreres de la Verge, els 'mariners de la Verge' i els costalers de Sant Jaume, a més del rector Sr. Juan Antonio González Magaña.

Al final de l'Ofrena, la Reina Infantil, Sofía Fuster, va llegir un vers a la patrona, compost per Vicenta Pérez Bayona. En ell li va recitar a la Verge que "només de veure't torna l'alegria a Benidorm" i li va demanar "pau a la Terra, que s'acaben les malalties i salut per al món sencer".

Després, la Reina Major, Paula Pérez, va dirigir unes paraules al poble de Benidorm en les quals va fer referència a la pandèmia i va assegurar que "hem superat totes les dificultats per a trobar-nos ací". La Reina Major va agrair a la Comissió i el seu president tot el seu treball i va donar l'"enhorabona a la Reina Infantil. "Guardaré totes les emocions viscudes en este temps perquè estes seran les festes de l'esperança" va afirmar.

A continuació va tindre lloc el pregó, que va ser a càrrec de Cristina Escoda Santamaría, la qual va relatar moments de la seua primera ofrena o la seua trajectòria en el món de la festa. "El moment que entregues el ram a la Mare de Déu és màgic" va dir, abans d'assenyalar que "ser pregonera és un somni que mai vaig poder imaginar i que mai agrairé prou". Escoda va realitzar un pregó en el qual va destacar el paper de les dones "que ens han fet arribar on estem hui".

Després del pregó i la proclamació oficial de l'inici de les Festes va prendre la paraula el president de la Comissió, Batiste Rostoll, que va dir estar "orgullós de poder celebrar els dies grans de la ciutat i tornar a veure la llum i la normalitat que tant necessitem".

L'acte el va tancar l'alcalde Toni Pérez, qui es va dirigir a la patrona per a dir-li que "Benidorm ha tornat a tu" i va afegir que "hi ha una explosió d'ànim als carrers per a acompanyar-te". El primer edil també va demanar un aplaudiment per a l'"exemple" donat pel president de les penyes, Adrián Romero, i les mateixes penyes, "que són l'ànima i l'ambient de la festa" i va ressaltar que havien entés "que l'altra festa pot esperar". Pérez també va demanar un altre aplaudiment per a la Comissió "pel seu esforç per a poder estar hui ací", abans de desitjar "molt bones festes" a Benidorm.

La interpretació dels himnes de Benidorm i de la Comunitat Valenciana, així com el tret d'un ram de focs artificials des de la plaça de la Senyoría va posar el punt final als actes del dissabte, primer dia oficial de les Festes Majors Patronals.