EL TEMPS A BENIDORM ARA

29

11:50 AM

HORA BENIDORM

21ºC

Núvol con lluvia escasa

SE 5km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

90%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Una multitudinària processó en honor a la Mare de Déu del Sofratge recorre el centre històric de Benidorm

Gran estrena de la primera mascletà de les Festes Majors Patronals

14 novembre 2021
Procesión en honor a la Virgen del Sufragio. Festes Majors Patronal 2021

Una vegada més, el tret de la mascletà ha tornat a ser un dels actes festers que més públic concita al seu voltant. Diversos milers de persones es van congregar en l'avinguda Jaume I per a presenciar l'espectacular tret d'una intensa mascletà que ha fet tremolar tota la via a càrrec de la pirotècnia Torís.

El gran soroll es va mesclar amb el fum una vegada que les Reines van prémer l'interruptor que donava inici al bombardeig i que va fer les delícies dels quals s'amuntegaven al voltant de les tanques de seguretat. Cinc minuts en els quals el fum, el color i el soroll eixordador va concloure amb una gran ovació dels milers de persones que s'havien apostat a tots dos extrems de l'avinguda minuts abans del començament.

Entre els assistents es trobaven, a més de les Reines Major i Infantil, Paula Pérez i Sofía Fuster, i els presidents de la Comissió i Associació de Penyes, Batiste Rostoll i Adrián Romero, l'alcalde Toni Pérez, el regidor de Festes Jesús Carrobles i membres de la corporació local, el diputat nacional Agustín Almodóbar i el diputat autonòmic, Manuel Pérez Fenoll.

Abans, a les huit del matí va arrancar la jornada amb una despertà des de la plaça de la Senyoría que va servir per a anunciar l'inici del primer Dia Gran de les Festes, el dia en honor a la Mare de Déu. A les 10.30 ha tingut lloc la recollida de les Reines i les seues Corts d'Honor i una hora després s'ha celebrat la Missa en honor a la patrona.

La cerimònia ha tingut lloc en la plaça de Ses Majestats els Reis d'Espanya, missa que ha sigut oficiada pel reverend senyor Sr. Joaquín Rodes Roca. A la cita han acudit nombrosos veïns de Benidorm, la corporació municipal, el diputat nacional Agustín Almodóbar i el diputat autonòmic Manuel Pérez Fenoll, entre altres autoritats.

En finalitzar l'acte religiós ha tingut lloc un bombardeig aeri i cercaviles pels carrers de Benidorm com a pas previ a la mascletà.

La jornada ha continuat a la vesprada amb un espectacle infantil a l'auditori Julio Iglesias a les 17 hores.

A les 19 hores s'ha iniciat la processó en honor a la Verge del Sofratge, a la qual han assistit autoritats civils i eclesiàstiques, Reines, Dames, Majorals d'Honor, majorals i poble de Benidorm. La processó ha partit des de l'església de Sant Jaume i ha discorregut pel carrer Major, Carmela Martínez, plaça del Torrejó, avinguda Verge del Sufragi, avinguda d'Alcoi, carrer València, plaça de la Hispanitat, carrer Gambo,

Martínez Alejos, Plaza de la Creu, carrer Albereda, carrer Major i final en la plaça de Sant Jaume. Un acte que ha sigut seguit per milers de veïns i turistes al llarg de tot el recorregut, que han mostrat el seu fervor religiós i devoció per la patrona. En finalitzar s'ha encés la tradicional estampeta de la Verge del Sofratge en la mateixa plaça.

Esta nit a les 23 hores tindrà lloc el tradicional cant de les Copletes a la Mare de Déu al ritme de la xirimita i el tabalet en la plaça de Sant Jaume. A mitjanit l'orquestra 'Explica'm el Musical' oferirà un concert amb cançons dels anys 80 i 90 a l'auditori Julio Iglesias.

El programa complet de les Festes Majors Patronals de Benidorm pot consultar-se en línia des del Portal Ciutadà de l'Ajuntament de Benidorm: https://benidorm.org/es/ayuntamiento/concejalias/fiestas/fiestas-mayore… (2712), missa (3272)