EL TEMPS A BENIDORM ARA

04

11:19 AM

HORA BENIDORM

26ºC

Núvol

S 15km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

El president del Govern l'anunciava este matí en una reunió amb l'alcalde i representants del sector

Benidorm, seu de la Plataforma Intel·ligent de Destinacions Turístiques

14 novembre 2021
Toni Pérez y Pedro Sánchez en Invattur
  • Toni Pérez ha destacat que Benidorm és el gran aparador per a convertir la Plataforma DTI en un referent mundial amb seu en la capital espanyola de la Intel·ligència Turística.
  • Pérez proposa al Consell que el Centre Cultural de l'avinguda d'Europa albergue la seu de la Plataforma.

El president del Govern s'ha reunit hui a Benidorm amb representants del sector turístic per a confirmar que la Plataforma Intel·ligent de Destinacions Turístiques se situarà en esta ciutat. A la reunió han assistit també l'alcalde de Benidorm, la ministra de Turisme, el president de la Generalitat, el secretari autonòmic de Turisme i alts representants del sector a nivells estatal i autonòmic.

Pedro Sánchez va fer l'anunci en finalitzar la seua primera intervenció destacant que "Benidorm ha entés la importància de la digitalització", que "les coses s'estan fent bé a la ciutat", així com a la província i la Comunitat, i que "Benidorm reforça esta aposta per la transformació digital".
Toni Pérez ha recordat el treball "en permanent contacte i lleialtat amb el Ministeri, Segittur, la Generalitat i la Secretaria Autonòmica" sobre un tema que, com va assenyalar la ministra Maroto el juny passat, "va nàixer a Benidorm, després d'un Digital Tourist, es va presentar en el de 2021, en el següent, i ara arriba a formalització" en un destí que està a l'avantguarda d'estos processos. Benidorm es reforçaria així, va dir Pérez, "com a capital espanyola de la Intel·ligència Turística".

Per a l'alcalde de Benidorm este és un jaló més en el trànsit que es va iniciar "fa un lustre quan va començar Benidorm el procés de certificació com a primera Destinació Turística Intel·ligent del món, sota la norma 178501" consolidant una xicoteta ciutat, de 70.000 habitants "que és una potència en situar-se com a tercera ciutat en pernoctacions de sector de l'allotjament regulat".

Va defensar Pérez davant Sánchez el treball i l'empenyiment de la indústria turística "que ha patit brutalment i que sempre és ací, sempre, aportant i sent la indústria que millor redistribuïx la riquesa generada". Va recordar "el tremend impacte en el social" que la pandèmia ha deixat en el sector i va animar "a aprofundir en els conceptes de temporalitat i estacionalitat", destacant la positivitat d'iniciatives com el Bo Espanya "i l'Imserso, millorat", programes que incentiven la demanda i atenen, especialment als qui més han patit en els últims mesos, els nostres majors".

Va insistir l'alcalde de Benidorm en el "treball continu i la lleialtat permanent" demostrada per Benidorm en totes les iniciatives en esta matèria. El juny passat, va recordar, per a la ministra de Turisme, Benidorm era i és "el baluard"; el destí que està a l'avantguarda d'este procés de transformació, destacant que la ciutat "inspira a tots per a fer-ho molt millor".

Sobre la base de tot això, Toni Pérez va expressar davant Sánchez que "Benidorm i el sector estan turísticament i tecnològicament preparats per a convertir-se en el gran aparador de la Plataforma i ser el referent internacional d'esta".

Per a l'alcalde de Benidorm són clau les col·laboracions publicoprivat i públic-públic, com esta, on, va assenyalar, Benidorm "és un espai excel·lent per a albergar-la". El comptador, "arribats ja a esta fase d'implantació", va dir Pérez, "el posem a zero i comencem a treballar".

I en aqueix sentit va assenyalar les dos possibilitats d'espai d'ubicació física: l'ampliació sobre terrenys municipals annexos al Invattur o l'opció més preferent "en el Centre Cultural de l'avinguda d'Europa, en la seua cara sud, la zona que dona al carrer Eivissa"; una ala de l'edifici que, va dir, "per envergadura i ubicació seria la més idònia per a acollir la Plataforma Intel·ligent de Destins".

Toni Pérez va agrair la confirmació de Benidorm per a albergar la Plataforma Intel·ligent de Destinacions Turístiques i va animar al president a visitar la ciutat: "Benidorm està obert sempre, és un destí segur i oferix felicitat".

Toni Pérez y Reyes Maroto, ministra de Turismo