EL TEMPS A BENIDORM ARA

23

08:22 AM

HORA BENIDORM

16ºC

Poc núvol

N 25km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La convocatòria s'ha tancat amb rècord de participació, en haver-se presentat 148 proposades

Els veïns de Benidorm voten en Assemblea este dijous les propostes del Pressupost Participatiu de 2024

01 novembre 2023
Presupuesto Participativo

Els veïns de Benidorm voten en Assemblea este dijous, 2 de novembre, les propostes ciutadanes per a la seua inclusió en el Pressupost Participatiu de 2024. Una Assemblea que se celebrarà a les 18.00 hores a la Casa del Fester i en què les persones proponents disposaran, si ho desitgen, de dos minuts per a exposar i defensar les seues propostes.

la regidora de Participació Ciutadana, Ana Pellicer, ha informat que "esta convocatòria es tanca amb rècord de participació, ja que s'han presentat 148 propostes relacionades amb Urbanisme, Escena Urbana, Mobilitat, Igualtat, Benestar Social, Sanitat, Tercera Edat, Turisme, Platges, Seguretat Ciutadana, Educació, Cultura, Joventut, Esports, Medi Ambient i Neteja Viària".
Pellicer ha assenyalat que "este volum de propostes demostra que cada vegada la ciutadania està més implicada en esta eina de participació perquè els veïns saben que és efectiva i que des de l'Ajuntament complim en executar i posar en marxa les actuacions que s'inclouen en el Pressupost Participatiu".

Com a mostra, ha relatat, "totes les actuacions que hem dut a terme des de 2016 i que han suposat cada any almenys el 5% del pressupost d'inversions de l'Ajuntament". Així, s'ha referit als jocs infantils adaptats al Parc d'Elx, la rampa d'accés a la platja de Llevant en el Torrejó, les voreres accessibles en el barri dels Tolls, l'adequació de semàfors per a persones sord-cegues en l'avinguda Comunitat Valenciana en la seua confluència amb l'avinguda Europa i carrer Bèlgica, la passarel·la per als vianants que unix el carrer Itàlia amb el Palau d'Esports, l'eliminació de barreres arquitectòniques i millora de la seguretat viària i per als vianants en els Tolls, l'ampliació del parc dels Ametllers, la renovació integral del parc d'Elx, la rampa al carrer Ferreries, la millora de l'accessibilitat en la zona centre, la creació d'una rotonda en l'encreuament de Ricardo Bayona i Veneçuela, la urbanització de Finca Barrina, l'adequació de la plaça de les Tendes, la rehabilitació de la casella del peó caminer en Emilio Ortuño o la creació de parcs infantils i zones verdes, entre altres.

La regidora de Participació Ciutadana ha animat a la població empadronada "a acudir a l'Assemblea i prendre part en este procés de votació i decisió, i d'esta manera triar entre tots la ciutat que volem".

A més d'en l'Assemblea presencial d'este dijous, per segon any consecutiu des de la Regidoria s'ha habilitat el vot telemàtic per a ampliar l'abast de la iniciativa. Este vot telemàtic estarà disponible des del 8 de novembre fins a les 23.59 hores del 30 de novembre i s'articularà a través d'https://benidorm.governalia.es, una plataforma posada en marxa en 2022 gràcies a una subvenció de la Diputació Provincial d'Alacant.

Després de totes dos votacions, presencial i telemàtica, una comissió tècnica s'encarregarà d'avaluar i prioritzar les actuacions sobre la base dels criteris de justícia distributiva recollits en les bases de l'autoreglament del Pressupost Participatiu.

Així, es donarà prioritat a les actuacions que contribuïsquen a satisfer necessitats bàsiques de la població (aigua, llum, seguretat, educació, convivència ciutadana, etc.); que ajude a reduir la desigualtat social (de gènere, de renda, d'ètnia, o per motius de discapacitat física o psíquica); les que atenguen criteris de sostenibilitat ambiental (comptant amb recursos pròxims, renovables, descentralitzats i autosuficients); les que beneficien a un percentatge major de població; o aquelles en les quals no s'haja invertit abans o no s'haja invertit prou.

Posteriorment, estes propostes seran objecte d'un informe de viabilitat tècnica i econòmica per part del personal tècnic de l'Ajuntament, començant per la més puntuada i fins al límit màxim de despesa autoritzada. En el cas que alguna de les propostes no fora viable tècnicament, "s'inclourà en un altre llistat i se seleccionarà la següent més votada en la llista de priorització definitiva".

Finalment, les propostes aprovades d'acord amb l'autoreglament s'elevaran a Alcaldia per a la seua tramitació, atés l'ordre de prioritat resultant del procés de selecció, executant-se l'any pressupostat aquelles actuacions que no requerisquen concurs públic o projecte tècnic específic o ser sotmesa a exposició pública.