Lucía Morate, Carolina Diego, Ana Ruiz de Apodaca, Helena Davó i Ana Pomares exploren el món que els envolta a través de les seues obres
El Museu Boca del Calvari acull la mostra 'Femenino Plural' des del divendres 21
El Museu Boca del Calvari inaugurarà el divendres que ve, 21 de gener, a les 20 hores l'exposició 'Femenino Plural', una mostra de cinc artistes, cinc dones que exploren a través de l'art el món que els envolta i també el seu món interior. "Les seues creacions suposen una crida de llibertat, lluita, passió i imaginació" ha explicat Alicia Lamarca, comissària de l'exposició.
Les fotografies de Lucía Morate, sota el nom de 'Panta Rei', estan realitzades sobre el cos humà com un paisatge en contínua transformació. En elles l'artista reflexiona "sobre el trencadís, allò que és impermanència i allò inestable de les nostres vides". L'autora diu observar "la feblesa de creences, idees i sentiments que es modifiquen amb el pas del temps".
Carolina Diego presenta una sèrie d'autoretrats en la qual planteja un acostament a l'imaginari femení des d'una reflexió i una mirada pròpia. Amb el títol 'Ni sent ni patisc', el projecte és una investigació tant en tècnica com en estètica al mateix temps que una inevitable i necessària cerca personal.
La pintura de 'Paisajes del alma' d'Ana Ruiz de Apodaca desenvolupa ritmes, línies, espais que tixen la imatge que necessita ser pintada i configura universos on els cels s'obrin fins a fer-se abismes.
Helena Davó i la seua exposició de vídeo 'Tiempo estimado' qüestiona en quina mena de ritme de vida volem invertir el nostre temps estimat. El vídeo 'Dulces sueños', per la seua banda, presenta a través d'un llit diferents personatges que van circulant per ella en els quals l'espectador s'endinsa en la intimitat dels seus somnis i en altres aspectes relacionats amb el moment d'anar-se'n al llit.
Finalment, Ana Pomares aborda la violència de gènere en la seua obra 'Me quiere, no me quiere', una violència de gènere que és universal, que ocorre en països de tot el món al marge de la seua situació econòmica, nivell de desenvolupament, ubicació geogràfica o règim polític.
La regidora de Patrimoni Històric, Ana Pellicer, ha animat a acudir a visitar l'exposició "per la qualitat de les obres que ens trobarem i pel missatge que les autores transmeten a través d'elles". L'edil ha ressaltat "la visió particular del món que té cadascuna d'elles i com parlen en primera persona de les seues inquietuds, emocions i qüestions que concerneixen la condició humana en general i a la seua manera d'estar en el món en particular".