L'òrgan aprova un pressupost de 8 milions d'euros per a l'any vinent
El Consorci d'Aigües garantix durant 2019 el proveïment i reg per a Benidorm i comarca amb recursos propis
El Consorci d'Aigües de la Marina Baixa estima que el proveïment d'aigua per al consum humà i per al reg de Benidorm i de la resta dels municipis que integren este organisme «està garantit amb recursos propis» durant 2019. Així es desprén de l'Informe de Proveïment abordat durant la Junta General del Consorci celebrada hui en el Saló de Plens de l'Ajuntament de Benidorm, presidida pel president de la Diputació Provincial d'Alacant, César Sánchez; i en la qual també han participat l'alcalde, Toni Pérez, i el regidor de Cicle de l'Aigua, José Ramón González de Zárate.
Una Junta en la qual s'ha aprovat el pressupost del Consorci per al pròxim exercici, que ascendix a 8.031.139,66 euros i que recull «una inversió similar en 2018».
L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, ha indicat que «l'informe traslladat pels tècnics del Consorci confirma que l'últim episodi de pluges ha permés la recuperació dels aqüífers de l’Algar i Polop, i també parcialment el de Beniardà, la qual cosa fa possible afrontar amb una perspectiva més favorable les demandes de proveïment i regadiu de cara al pròxim any».
Pérez ha explicat que «l'informe assenyala que amb una previsió de demandes similars a les d'enguany i amb la pluviometria habitual d'un any mitjà a la comarca no seran necessàries aportacions externes per a garantir la demanda, si bé està previst rebre a l'agost 0,5 hectòmetres cúbics per a verificar l'estat de la Conducció Fenollar-Amadorio».
El mateix informe aclarix que les reserves d'aigua en els embassaments de la comarca és inferior a la que hi havia a principi d'any a causa de la falta de pluges torrencials al llarg d'enguany, i que, en conseqüència, el volum emmagatzemat procedix majoritàriament dels pous de Beniardà i dels bombaments de l’Algar, Mandem i Torres. Tenint en compte que la recàrrega dels embassaments és per tant «artificial», conclou l'informe que els cabals ecològics imposats per la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) i recorreguts pel Consorci «no tenen cap sentit».