EL TEMPS A BENIDORM ARA

24

19:29 PM

HORA BENIDORM

19ºC

Poc núvol

NE 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La ciutat explora des de fa anys el potencial del turisme cinematogràfic a través del segell 'Benidorm Club Film & Friendly'

Benidorm Film Office exposa la seua experiència en la gestió de rodatges en les jornades formatives de Costa Blanca

29 abril 2021
Benidorm Film Office exposa la seua experiència en la gestió de rodatges en les jornades formatives de Costa Blanca...

Benidorm i la seua gestió de produccions audiovisuals han centrat part de la segona sessió de les jornades formatives sobre rodatges i turisme cinematogràfic organitzades per la Costa Blanca Film Commission. Unes jornades amb les quals l'ens pretén "proporcionar coneixements i eines suficients" als tècnics de les oficines de rodatges de la província perquè "atraguen, faciliten i rendibilitzen el treball de les empreses i professionals del sector audiovisual" en les produccions de cinema, televisió o publicitat que es desenvolupen en els diferents municipis d'Alacant.

Rosa Llorca, tècnica responsable de la Benidorm Film Office, ha sigut l'encarregada d'exposar l'experiència i evolució de la ciutat en la gestió de rodatges, i també d'explicar les accions empreses de la mà de Visit Benidorm per a explorar i posicionar la destinació en el segment del turisme cinematogràfic. Entre estes accions conjuntes destaca la creació del segell 'Benidorm Club Film & Friendly'. Així mateix, Llorca ha incidit en les oportunitats que ha suposat per a la Benidorm Film Office la incorporació d'indicadors de la seua activitat a la Destinació Turística Intel·ligent (DTI).

Al fil d'estes jornades, l'alcalde, Toni Pérez, ha destacat "el treball conscienciós i tenaç que s'ha realitzat en estos anys des de la Benidorm Film Office per a convertir a la ciutat en un referent en este segment, i que es veu reflectit en el fet que Benidorm haja sigut considerat com 'un cas d'èxit' dins de la programació d'estes jornades de la Costa Blanca Film Commission".

Toni Pérez ha recordat que "Benidorm va començar 2020 registrant una activitat audiovisual històrica, sent plató al mateix temps de tres produccions de rellevància nacional i internacional filmades íntegrament a la ciutat, que ja s'han estrenat o ho faran en pròximes dates: l'últim llargmetratge d'Isabel Coixet, 'Nieva en Benidorm'; la sèrie d'Atresmedia, 'Benidorm'; i la pel·lícula 'El Cover', l'òpera prima com a director de Secun de la Rosa".

L'alcalde ha incidit que "encara que els primers mesos de la pandèmia van frenar molts projectes audiovisuals en tot el país, Benidorm va ser una de les primeres ciutats a recuperar l'activitat després del confinament i el va fer sota la premissa dels 'rodatges segurs', captant a més rodatges d'escenes de produccions nacionals de primer nivell que d'ací a poc temps veuran la llum".

A més de la responsable de la Benidorm Film Office, també han participat en la sessió d'este dijous de les jornades formatives Emilio J. Alhambra, encarregat de Producció i coordinació de projectes de Mediapro Services; Luis Tormo, coordinador de Comunitat Valenciana Film Commission; i Carlos J. Navas, professor de Comunicació Audiovisual de la Universitat Miguel Hernández (UMH).

Les xifres de 2019

A l'espera que en les pròximes setmanes es done a conéixer el balanç de 2020 en el marc de Fitur, durant la jornada de hui la responsable de la Benidorm Film Office ha recordat l'impacte econòmic de l'activitat audiovisual en 2019, que "va superar els 3 milions d'euros". Aqueix any, es van autoritzar 111 produccions o projectes. La publicitat i els programes televisius van ser els més nombrosos, encara que també es van rodar a la ciutat curts, sèries TV, i vídeos musicals; una tònica que es va mantindre en 2020 i a la qual es van sumar tres llargmetratges. Encara que la majoria dels projectes de rodatges a Benidorm porten el segell d'Espanya, també s'acullen produccions europees.