L'Ajuntament ha comptat amb una subvenció de 15.000 euros de la Diputació Provincial d'Alacant
Benidorm esterilitza 245 exemplars de gats de carrer dins de la campanya de control de colònies urbanes
La Regidoria de Sanitat ha presentat les dades de la campanya d'esterilització de gats que conviuen en colònies urbanes i sense propietari conegut, realitzada al llarg de l'any. L'edil de l'àrea, Mónica Gómez, ha explicat que "esta campanya es realitza des de 2016 amb l'objectiu de controlar sanitàriament i reproductivament les 34 colònies que tenim comptabilitzades a la ciutat, i que sumen aproximadament uns 800 animals".
Igual que en anys anteriors, l'Ajuntament ha rebut una subvenció de la Diputació d'Alacant per al desenvolupament d'esta campanya dins del programa provincial de tractaments d'esterilització de gats de colònies urbanes. En esta ocasió, "la subvenció ha ascendit a 15.000 euros, un import superior al d'exercici anteriors, la qual cosa ens ha permés ampliar l'abast de la campanya i tractar a un major nombre d'exemplars que en anys anteriors". A esta subvenció se suma l'aportació municipal de 6.000 euros.
Concretament, segons les dades facilitades Gómez, "durant esta campanya de 2019 han sigut capturats, esterilitzats i soltats 245 exemplars, dels quals 101 han sigut mascles i 144 femelles". En l'exercici anterior es va tractar a 161 exemplars, i a 147 en la campanya de 2017.
Gómez ha recordat que "estes campanyes es realitzen aplicant el mètode CES, consistent en la captura dels animals, trasllat a centres veterinaris i esterilització per part de professionals, i posterior solta en les mateixes colònies de procedència". L'edil ha incidit en què "este mètode és considerat el més efectiu per a controlar la població de gats de carrer, així com el més respectuós amb els animals", i ha afegit que "la captura, transport i posterior solta dels exemplars la realitza una empresa especialitzada contractada per l'Ajuntament".
A més, de ser esterilitzats, els gats i gates són tractats en les clíniques veterinàries "on se'ls realitza un examen sanitari, se'ls desparasita i se'ls aplica la vacuna antiràbica".
La responsable de Sanitat ha agraït una vegada més "la implicació del Col·legi Oficial de Veterinaris d'Alacant, amb el qual l'Ajuntament té signat un conveni de col·laboració per al desenvolupament d'esta campanya i l'ajuda indispensable de la qual per a dur-la a terme".
Gómez ha apuntat que "ens trobem que el nombre de colònies va incrementant-se en funció de l'activitat d'algunes persones, que segurament actuen amb bones intencions, però transgredixen l'Ordenança Municipal de Medi Ambient, en la qual s'establix la prohibició de donar menjar als animals en vies i zones públiques, fins i tot utilitzant restes d'aliments, que no sols atrauen gats sinó que també a rosegadors o determinades espècies d'insectes".
Finalment, l'edil ha assenyalat que "amb esta i altres mesures, creiem que en uns anys serà possible que la població de gats de carrer que constituïxen colònies urbanes s'estabilitze i deixe de ser un potencial problema que puga afectar la salut pública".