EL TEMPS A BENIDORM ARA

22

21:53 PM

HORA BENIDORM

16ºC

Molt núvol

C 0km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

25%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Piezas de cristal en suelo y barandillas permitirán ver los lienzos de muralla de los siglos XIV y XVI, la torre este, el brocal del pozo y el muro de cierre de la fortaleza

Benidorm deixa visibles les restes arqueològiques més representatives del Castell

04 octubre 2019
Benidorm deja visibles los restos arqueológicos más representativos del castillo

La plaça recuperarà la seua fisonomia amb la pèrgola central, que dotarà d'il·luminació a tot el recinte

Les restes arqueològiques més importants trobades al Castell, que mostren els dos moments constructius de la fortalesa, seran visibles a través de trams de sòl i baranes de cristall, mentre que la resta de la plaça recuperarà la seua fisonomia, presidida per la icònica pèrgola central. Així ho ha traslladat l'alcalde, Toni Pérez, durant la visita al Castell, immers ja "en la fase d'obra en superfície, una vegada finalitzada la intervenció arqueològica que ha sigut tutelada permanentment pels tècnics de la Conselleria de Cultura". Una visita en la qual han participat els regidors de Patrimoni Històric i Obres, Ana Pellicer i José Ramón González de Zárate, així com membres de la corporació.

Segons ha detallat Pérez, amb l'aval de la Conselleria s'ha decidit deixar a la vista una porció de la roca mare de la Punta Canfali, trams del llenç exterior de la muralla original del segle XIV en Llevant i Ponent, la base de la torre este, el segon llenç defensiu de Ponent del XVI, el brocal del pou i aljub amb l'estructura d'abeurador associada, i el mur de tancament del castell cap a terra. L'alcalde ha incidit en què "les restes trobades aclarixen la història que ha viscut el castell" sorgit a partir de la Carta de Poblament 1325 i que podria datar de tres anys després" i que "va viure altres dos moments importants a mitjan segle XVI i a partir del XVII".

L'alcalde ha recalcat que amb esta actuació, que estarà acabada a la fi de novembre, "donem visibilitat a les restes arqueològiques i utilitzem la nostra història per a fer pedagogia i mostrar en un dels enclavaments més visitats del món com va nàixer Benidorm". Un enclavament que es reobrirà al desembre.

Sobre l'obra en superfície que ja ha començat a executar-se, Pérez ha confirmat que "mantenim la balustrada" construïda a la fi dels anys 20, "reposant-la en els trams que s'hagen pogut veure afectats per l'obra, i substituint-la amb cristall en uns altres perquè puguem observar des del Castell l'evolució de l'edificació de la fortificació". En estos moments es treballa ja a alçar la pèrgola central, que estarà dotada de sistemes d'enllumenat que il·luminaran tota la plaça, alliberant tot el perímetre de la mateixa de fanal.

L'alcalde ha avançat que en breus dates començarà a col·locar-se el paviment, i posteriorment s'instal·larà el mobiliari urbà i els elements d'arbratge i jardineria. Entretant, es continua treballant "en una part fonamental de l'obra" que era "la consolidació de la Punta Canfali per la seua cara de Llevant". Estes labors estan sent realitzades per "equips experts" en estabilització i consolidació, i passen per la instal·lació de bolons de 18 metres.

Finalment, l'alcalde ha avançat que els tastos realitzats fora del recinte indiquen que "pot haver-hi continuïtat d'altres construccions" en les places limítrofes, per la qual cosa es plantejaran "noves fases d'intervenció i exploració" siga amb fons subvencionats, o directament municipals.