Els veïns informen de «punts foscos» que prompte comptaran amb fanals
350 noves lluminàries intel·ligents per a donar llum a la Colònia Madrid
Davant els dubtes per la implantació de la «zona taronja», s'insistix que és totalment gratuïta per als empadronats.
L'Ajuntament de Benidorm escometrà la instal·lació de 350 noves lluminàries en la Colònia Madrid, una acció emmarcada dins del programa IDAE (Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia), que permetrà gestionar de manera individual i intel·ligent cadascun dels punts de llum. Així ho ha informat els veïns l'alcalde, Toni Pérez, en un recorregut nocturn dins de la campanya 'A peu de carrer'.
En la trobada han participat representants de les associacions de veïns de la zona, al costat dels vicepresidents del Consell Veïnal, Teresa Garrido i Manuel Sánchez Notario. També els regidors de Participació Ciutadana i Espai Públic, Ana Pellicer i José Ramón González de Zárate, al costat de tècnics municipals que van respondre a totes les qüestions plantejades al llarg del recorregut.
"Des del que és L'Encreuament, en la confluència de Jaume I amb Alfonso Puchades i fins al carrer Estació –ha assenyalat l'alcalde-, el programa IDAE permetrà canviar aqueixes aproximadament 350 lluminàries i "millorar el servei en un dels barris residencials amb més població de Benidorm, la Colònia Madrid".
Toni Pérez va recordar que fa aproximadament dos anys es va substituir l'enllumenat en el barri per un sistema led "per ser més eficient, no contindre mercuri com els antics, ser més durador i quasi triplicar la vida de les lluminàries". El nou model que ara s'implantarà "a més inclou la capacitat de telegestió". Cadascuna d'elles –ha aclarit– podrà ser encesa, apagada o regulada de manera independent i monitorada", d'esta manera "continuem optimitzant aqueix servei bàsic i essencial que és per a una ciutat l'enllumenat públic".
D'altra banda, els fanals led que siguen substituïdes, però que encara puguen continuar prestant servei es traslladaran a altres zones de Benidorm on són necessàries, com alguns camins rurals.
Durant el recorregut, els veïns van informar del que consideren "punts foscos", va abundar l'alcalde. Llocs concrets que requerixen millorar o incrementar l'enllumenat i que "prompte i gràcies a la seua aportació, comptaran amb fanals". De fet, Els tècnics municipals presents prenien nota de les indicacions per al seu estudi i ràpida erradicació.
"Renovar Benidorm –va posar l'accent Toni Pérez– arribant a tots els racons de la ciutat i fer-ho amb l'escolta activa cap al veïnat, veïns i veïnes que són, en definitiva els qui ens traslladen el seu parer i nosaltres som ací per a solucionar-lo".
Zona taronja, gratuïta per a les persones empadronades
A pesar que la raó del recorregut nocturn era comprovar l'estat de l'enllumenat públic, van ser molts els veïns el que, al pas del grup es van acostar als seus representants a l'Ajuntament per a plantejar-los altres qüestions. D'entre elles, va destacar la nova zona taronja.
Davant l'aparició de notícies falses "en unes certes esferes", l'alcalde va aclarir, una vegada més, que la zona taronja és una "nova senyalització" per a evitar equivocacions en la qual l'estacionament "està restringit al resident". "Els residents en zona taronja a Benidorm, no pagaran", va resoldre Toni Pérez.