EL TEMPS A BENIDORM ARA

15

02:04 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Els treballs, que estan executats al 70% i finalitzaran abans de l'estiu, permetran assegurar el compliment dels límits d'abocaments

La modernització de l'EDAR millorarà l'eliminació de contaminants i l'eficiència energètica de la planta

10 desembre 2021
La modernización de la EDAR mejorará la eliminación de contaminantes y la eficiencia energética de la planta

La infraestructura comptarà amb plataformes intel·ligents per al control dels processos biològics i nous turbocompressors de levitació magnètica.

Les inversions per a millorar l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals (EDAR) de Benidorm permetran que la planta de Serra Gelada obtinga un important estalvi energètic, millore la seua eficiència en l'eliminació de residus contaminants i complisca amb els límits d'abocaments que vindran impostos per normativa.

Actualment, s'està duent a terme la denominada Millora número 5, que consistix en la modernització dels tractaments secundaris de l'EDAR, amb un pressupost d'1.852.357,77 euros, i els treballs dels quals ja estan executats al 70% a càrrec de la mercantil Aquambiente. Esta és l'actuació de millora i modernització més rellevant de les previstes en la instal·lació.

Este matí una delegació municipal encapçalada per l'alcalde Toni Pérez ha visitat la planta per a conéixer amb més detall els detalls dels treballs de modernització de la infraestructura.

Esta millora de l'EDAR està justificada "per la necessitat d'assegurar el compliment dels límits d'abocament que previsiblement vindran impostos per l'autorització d'abocament que s'està gestionant en este moment, amb l'eficiència més gran energètica possible" ha indicat Pérez.

Per a això es dota a l'Estació Depuradora de plataformes intel·ligents de control dels processos biològics, se substituïxen les antigues turbines de ventilació per turbocompressors de levitació magnètica i difusors i també es canvien els ponts decantadors dels cinc clarificadors.

L'objectiu, ha explicat l'alcalde, és "aconseguir una adequada eliminació de contaminants, inclòs nutrients, amb la menor despesa energètica possible". I això amb la finalitat que per Setmana Santa, "que serà una prova de foc", la millora estiga ja a un 90% d'execució i operativitat "i que a l'estiu es trobe al 100".

Pérez ha destacat que amb estes actuacions "estem aplicant tecnologia i aconseguim una eficiència energètica al mateix temps que reduïm costos i consum". L'estalvi energètic s'ha xifrat entorn del 30-40%.

L'alcalde ha tornat a lamentar que l'administració autonòmica seguisca sense invertir en les millores de l'EDAR "a pesar que és la seua competència". Pérez ha recordat en aqueix sentit que "a pesar que els benidormers paguem un cànon de sanejament, la Generalitat no invertix ni un cèntim d'euro en la modernització d'esta planta, una de les més importants de la Comunitat Valenciana".

L'EDAR de Benidorm data de l'any 1984 i necessita inversions per a mantindre's actualitzada, però "la realitat és que Benidorm l'està impulsant només, pagant el cànon de sanejament i a més prestant servei a municipis del nostre entorn" ha finalitzat l'alcalde.

Audios relacionados
Corte voz 1 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 4 Toni Pérez
Audio file