CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

17

13:22 PM

HORA BENIDORM

24ºC

Poc núvol

S 5km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Les persones empadronades majors de 18 anys poden proposar actuacions perquè siguen incloses en les inversions del pròxim exercici

Obert el termini per a presentar propostes al Pressupost Participatiu 2024

28 setembre 2023
Abierto el plazo para las propuestas de los presupuestos participativos
Abierto el plazo para las propuestas de los presupuestos participativos

Fins al 30 d'octubre es poden registrar les propostes, que posteriorment seran valorades i prioritzades. Les propostes es podran votar de manera presencial en l'Assemblea prevista per al 2 de novembre o posteriorment de manera telemàtica.

El procés de confecció del Pressupost Participatiu de 2024 ja està en marxa. Fins a les 23.59 hores del pròxim 30 d'octubre, totes les persones empadronades a Benidorm majors de dihuit anys que ho desitgen poden registrar les seues propostes perquè siguen tingudes en compte en les inversions de l'Ajuntament del pròxim exercici.

La regidora de Participació Ciutadana, Ana Pellicer, ha explicat que "una vegada aprovat l'autorreglament del Pressupost Participatiu pel Consell Veïnal i el ple, s'obri el termini perquè els veïns de Benidorm traslladen quines actuacions consideren que poden ser positives per a la ciutat".

Pellicer ha incidit que "parlem d'una eina de participació molt potent, que dona veu i poder de decisió als veïns, ja que almenys el 5% de l'import reservat per a inversions en el pressupost de l'Ajuntament es destinarà a les actuacions o projectes proposats per la ciutadania". "Alguna cosa –ha assegurat– que ve succeint des del pressupost de 2016 i que s'ha traduït en obres com la passarel·la que unix els Tolls amb el Palau d'Esports, la rotonda de l'avinguda Ricardo Bayona, l'adequació i posada a la disposició de la ciutadania de l'antiga casa de peons caminers de la via Emilio Ortuño, o més recentment la nova zona verda que s'està executant en l'avinguda Marina Alta".

D'ací ve que l'edil "haja animat a tota la ciutadania a prendre part d'este procés, ja siga presentat propostes, ja siga participant en la votació posterior per a triar quines actuacions són les més necessàries i prioritàries".

Segons recull l'autorreglament, les propostes s'emmarcaran en diverses àrees o blocs. La primera abasta Urbanisme, Escena Urbana i Mobilitat. La segona, Igualtat, Benestar Social, Sanitat i Tercera Edat. El tercer bloc l'ocupen Turisme, Platges i Seguretat Ciutadana. El quart engloba les propostes referides a Educació, Cultura, Joventut i Esports, i l'últim és el relatiu a actuacions en matèria de Medi Ambient i Neteja Viària.

Cada ciutadà podrà presentar tantes propostes com desitge. Les propostes es presentaran per escrit en el Registre General situat en la planta baixa de l'Ajuntament de dilluns a divendres en horari de 09.00 a 14.00 hores, a través de la Seu Electrònica –https://sede.benidorm.org- o enviant un correu electrònic a consejovecinal@benidorm.org a l'atenció de la Regidoria de Participació Ciutadana.

El formulari per a presentar les propostes i tots els detalls poden consultar-se en https://benidorm.org/es/ayuntamiento/concejalias/participacion-ciudadana, accedint a l'apartat de Pressupostos Participatius.

Una vegada recaptades totes les propostes, estes es votaran de manera presencial per blocs temàtics en Assemblea. Esta Assemblea està convocada per al 2 de novembre a les 18.00 hores a la Casa del Fester i en ella les persones proponents que ho desitgen disposaran de dos minuts per a explicar la seua proposta.

A més, tal com ha precisat Pellicer, "per segon any consecutiu i per a facilitar la participació de la ciutadania i ampliar l'abast d'esta iniciativa s'habilitarà el vot telemàtic". Esta votació telemàtica estarà disponible des del 8 de novembre fins a les 23.59 hores del 30 de novembre i s'articularà a través d'https://benidorm.governalia.és, una plataforma posada en marxa l'any passat gràcies a una subvenció de la Diputació Provincial d'Alacant.

Després de totes dos votacions, presencial i telemàtica, una comissió tècnica s'encarregarà d'avaluar i prioritzar les actuacions sobre la base dels criteris de justícia distributiva recollits en les bases. Així, es donarà prioritat a les actuacions que contribuïsquen a satisfer necessitats bàsiques de la població (aigua, llum, seguretat, educació, convivència ciutadana, etc.); que ajude a reduir la desigualtat social (de gènere, de renda, d'ètnia, o per motius de discapacitat física o psíquica); les que atenguen criteris de sostenibilitat ambiental (comptant amb recursos pròxims, renovables, descentralitzats i autosuficients); les que beneficien a un percentatge major de població; o aquelles en les quals no s'haja invertit abans o no s'haja invertit prou.

Posteriorment, estes propostes seran objecte d'un informe de viabilitat tècnica i econòmica per part del personal tècnic de l'Ajuntament, començant per la més puntuada i fins al límit màxim de despesa autoritzada.

En el cas que alguna de les propostes no fora viable tècnicament, "s'inclourà en un altre llistat i se seleccionarà la següent més votada en la llista de la priorització definitiva".

Finalment, les propostes aprovades d'acord amb l'autorreglament, s'elevaran a Alcaldia per a la seua tramitació, atés l'ordre de prioritat resultant del procés de selecció, executant-se l'any pressupostat aquelles obres que no requerisquen concurse públic o projecte tècnic específic o ser sotmesa a exposició pública.

Audios relacionados
Ana Pellicer Corte 1
Audio file
Audios relacionados
Ana Pellicer Corte 2
Audio file
Audios relacionados
Ana Pellicer Corte 3
Audio file
Audios relacionados
Ana Pellicer Corte 4
Audio file

CONTACTE

Enllaços per a contactar amb l'Ajuntament de Benidorm