CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

11

11:16 AM

HORA BENIDORM

31ºC

Cel clar

E 20km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Les empreses podran presentar les seues ofertes fins al 13 de juny a través del perfil del contractant de l'Ajuntament de Benidorm

Llum verda per a l'Alberg Juvenil i centre d'interpretació del parc de la Séquia Mare

17 maig 2022
Luz verde para el Albergue Juvenil y centro de interpretación del parque de la Séquia Mare

Esta gran obra de l'Estratègia DUSI té un pressupost de 2,1 milions d'euros, dels quals més de 700.000 procedixen dels fons FEDER

La Junta de Govern de l'Ajuntament de Benidorm ha aprovat els plecs per a la construcció de l'alberg juvenil i el centre d'interpretació del parc de la Sequia Mare, una de les construccions més emblemàtiques de l'estratègia DUSI. "Amb la presentació d'estos plecs, l'alberg i centre d'interpretació de la Séquia Mare està més prop de fer-se realitat," ha declarat l'alcalde Toni Pérez. L'alcalde també ha destacat el caràcter innovador de l'edifici: "plantegem un edifici avantguardista, integrat en l'entorn i dissenyat amb els màxims estàndards d'eficiència energètica, per a reivindicar el nostre passat amb la visió de futur que sempre ha definit Benidorm."

Amb un pressupost de 2,1 milions d'euros, dels quals més de 700.000 euros procedixen de fons europeus, esta gran obra és una reivindicació del patrimoni etnogràfic i cultural de la ciutat.

"Este edifici icònic, que s'integra a la perfecció en el paisatge natural, reivindicarà el llegat etnogràfic i cultural de la nostra ciutat i també ampliarà l'oferta d'oci per als jóvens de Benidorm," ha explicat l'alcalde Toni Pérez.

El disseny contemporani i innovador d'este edifici assegura una integració perfecta amb l'entorn del parc Séquia Mare per a remarcar este pulmó verd de Benidorm. El complex inclou tota mena d'espais com a menjador, ludoteca, cafeteria i alberg, una alternativa més per a l'estada a Benidorm. Els espais públics són flexibles i es podran obrir a l'exterior per a aprofitar el bon temps.

El complex també inclou un centre d'interpretació dels costums de la comarca, un homenatge a l'arribada de l'aigua a Benidorm en 1666 a través de la Séquia Mare. Per al disseny de l'icònic edifici, s'ha comptat des de l'inici del projecte amb un equip d'arqueologia especialistes en patrimoni hidràulic i sociòlegs per a assegurar un edifici que reivindique el llegat de la ciutat.

El projecte, que ja ha eixit a licitació, també inclou millores en l'entorn natural del Parc de la Séquia Mare. Respectant les senderes de bicicletes i vianants actuals, es construirà una zona d'acampada i un espai multiaventura per al gaudi dels més jóvens.

Les empreses interessades poden presentar les seues ofertes a través del perfil del contractant de la pàgina web de l'Ajuntament de Benidorm. Una vegada finalitzen els processos de licitació i adjudicació, les obres tindran una duració de deu mesos. El projecte d'alberg juvenil i centre d'interpretació ja compta amb l'aprovació de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer.

La inversió total per a esta gran obra de l'estratègia DUSI de Benidorm ascendix a 2.177.500 euros, dels quals la Unió Europea aporta 720.000 euros a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). La construcció, de gran impacte a Benidorm, està inclosa en la cinquena línia d'actuació de l'estratègia DUSI, que busca la "rehabilitació i reivindicada dels actius públics, obrint-los al turisme i a l'ús ciutadà."

SOBRE L'EDUSI DE BENIDORM:

El Programa Operatiu pluriregional d'Espanya 2014-2020, i del Programa Operatiu de Creixement Sostenible (POCS) impulsen l'estratègia DUSI, de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat, de la qual Benidorm, tal com establix la Resolució de 4 de maig de 2018 publicada en el Boletín Oficial del Estado (BOE) de l'Ordre de la Tercera Convocatòria HFP/888/2017, ha aconseguit optar i aconseguir un finançament de l'ajuda FEDER de 10 Milions d'Euros, a través de la seua estratègia EDUSI BENIDORM.

L'EDUSI BENIDORM està composta per una sèrie d'objectius temàtics, específics, estratègics i operatius, englobats a través de 13 Línies d'Actuació, l'impacte social de la qual, mediambiental, econòmic i urbà sobre la ciutat pretén transformar una àrea urbana delimitada de la ciutat en la qual intervindre i regenerar integralment, en llaures a més de produir un impacte i millora global a la ciutat.

Audios relacionados
Toni Pérez - Corte 1
Audio file

CONTACTE

Enllaços per a contactar amb l'Ajuntament de Benidorm