CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

23

12:20 PM

HORA BENIDORM

18ºC

Cobert

S 5km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

20%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Els assistents van conéixer ahir detalladament les 130 propostes rebudes i es van recollir els primers vots presencials

L'assemblea del pressupost participatiu analitza les propostes rebudes i obri el vot telemàtic fins al 28 de novembre

04 novembre 2022
Presupuestos Participativos.
Video Url

La Casa del Fester va acollir en la vesprada d'ahir l'assemblea del pressupost participatiu, una cita que va servir per a donar a conéixer als assistents totes les propostes rebudes fins ahir a través de les vies que es trobaven obertes: el registre general de l'Ajuntament, el correu electrònic, la seu electrònica municipal i la nova plataforma digital.

En total han arribat fins a la Regidoria de Participació Ciutadana 130 propostes que van ser analitzades ahir i conegudes amb detall durant l'assemblea. A l'inici de la mateixa la regidora Ana Pellicer va explicar les dos maneres de votar establides en l'autoreglament de Pressupostos Participatius; el vot presencial en la mateixa assemblea una vegada conegudes les propostes i el vot telemàtic a través de la plataforma digital benidorm.governalia.es. Esta última modalitat estarà oberta a tots els ciutadans empadronats majors de díhuit anys fins al pròxim 28 de novembre.

La vicepresidenta del Consell Veïnal, Teresa Garrido, va ressaltar que "cada any hi ha més participació, per la qual cosa fem una valoració molt positiva des del Consell Veïnal". Igualment, va detallar que cada assistent o ciutadà podia optar per quantes proposades volguera i va aclarir que els detalls de les mateixes poden conéixer-se en la plataforma digital "on també estan llistades per al que vulga votar o consultar-les".

Durant l'assemblea es va donar lectura a cadascuna de les 130 propostes, amb una explicació detallada d'algunes a sol·licitud dels presents o bé perquè el mateix proponent es trobava en l'assemblea i era este qui la detallava i exposava els motius que li havien portat a fer la proposició. Este número és superior al d'altres exercicis "i s'ha degut en bona part a la posada en marxa de l'eina digital" ha indicat Pellicer.

Ja ahir diversos dels assistents van deixar els seus vots presencials al final de l'assemblea, mentre que des de les 00.00 hores de hui ha quedat obert el termini per a fer-lo telemàticament a través de la plataforma fins al dia 28 d'este mes.

Després del procés de votació es formarà una comissió mixta formada per dos membres del Consell Veïnal i altres dos assistents a l'assemblea, que ja van expressar el seu desig de formar part.

Esta comissió realitzarà un seguiment i valoració de les propostes juntament amb els tècnics municipals per a determinar quines són les que tenen viabilitat per a ser executades. L'ordre s'establirà en funció del nombre de vots obtingut per cadascuna.

El pressupost participatiu estarà dotat amb almenys al 5% del capítol d'inversions del pressupost municipal de l'exercici 2023, una quantitat que en els últims anys ha superat el mig milió d'euros.

Ana Pellicer, va reiterar en l'assemblea que tant aqueix òrgan com la participació a través de la plataforma "són una magnífica oportunitat per als nostres ciutadans de triar el model de ciutat que volen" gràcies al fet que els pressupostos participatius "són una eina molt potent per a això" i que es porten executant des de l'any 2016, motiu pel qual va tornar a "animar a tots al fet que voten les propostes que consideren que són més apropiades i que millor encaixen amb la seua concepció de Benidorm".

CONTACTE

Enllaços per a contactar amb l'Ajuntament de Benidorm