CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

04

22:11 PM

HORA BENIDORM

15ºC

Cel clar

N 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Els horts se situen en una parcel·la pública de 8.500 m² en el Camí de la Parva i han sigut visitats hui en la campanya 'A peu de carrer'

Els alumnes del programa 'Et Formem' acaben la seua formació amb la creació de mig centenar d'horts urbans en la zona de l'Horta

19 maig 2022
Huertos Rincón.

L'adjudicació es farà mitjançant sorteig, les bases del qual es faran públiques en les pròximes setmanes.

Els alumnes de l'Escola d'Ocupació Et Formem Benidorm II han finalitzat la creació de mig centenar d'horts ecològics urbans en el Camí de la Parva, en la zona de l'Horta. Este programa, que compta amb deu alumnes amb dificultats d'inserció laboral, té el suport del Servici Valencià d'Ocupació i Formació (LABORA) i del Fons Social Europeu amb una subvenció de 482.716,80 euros.

Els treballs, que s'han prolongat per espai de diversos mesos, han sigut visitats este matí dins de la campanya 'A peu de carrer' pels regidors d'Ocupació, Participació Ciutadana i Espai Públic, Mónica Gómez, Ana Pellicer i José Ramón González de Zárate, a més dels vicepresidents del Consell Veïnal, Teresa Garrido i Manuel Sánchez Notario, i alguns veïns del barri.

La primera fase d'estos horts compta amb 49 parcel·les, que s'han executat gràcies a una subvenció europea que l'Ajuntament va sol·licitar per a posar en marxa este programa. Els horts se situen en una parcel·la de 8.500 metres quadrats, que se sumen a altres 74 horts ja existents al carrer Itàlia (Els Tolls) i secretari Juan Antonio Baldoví (La Cala).

La zona dels horts urbans estarà envoltada per una tanca i comptarà amb una porta d'accés exclusiu per als titulars dels horts una vegada estos hagen sigut adjudicats per sorteig, les bases del qual es faran públiques en les pròximes setmanes. En la parcel·la s'ha habilitat així mateix una zona de plantes aromàtiques amb espècies com el romaní, timó, orenga, alfàbega o herba-sana per a evitar en la mesura del possible la presència de plagues que afecten els cultius.

La regidora d'Ocupació i Medi Ambient, Mónica Gómez, ha destacat que este projecte "ha tingut molt bon acolliment per part dels moviments veïnals" i també el fet que "permeta ocupar a deu persones amb dificultats d'inserció laboral o pertanyents a col·lectius vulnerables". Els alumnes del programa d'ocupació finalitzen en els pròxims dies la seua formació i rebran el Certificat de Professionalitat Nivell 2. A tots ells Mónica Gómez els ha felicitat pel treball realitzat i els ha desitjat una ràpida incorporació al mercat laboral.

L'edil ha ressaltat, d'altra banda, que estos espais "són llocs de convivència col·laborativa, que fomenten la participació i a més permeten la pràctica de l'exercici físic i saludable". Per això, ha afegit, "pretenem que s'adeqüen a les necessitats dels veïns". En eixe sentit, ha precisat Gómez, un dels objectius és que la creació dels horts tinga un retorn per a la població "És un sòl municipal que hem recuperat per a posar al servici dels veïns i veïnes a l'entorn de l'Horta".

Quant als futurs adjudicataris d'estos nous horts urbans, la regidora ha detallat que podran accedir "les persones empadronades a Benidorm i les associacions inscrites en el registre municipal".

Encara que podran sol·licitar-los quantes persones ho desitgen, "tindran prioritat les majors de seixanta-cinc anys, les que no tinguen treball o les que tinguen diversitat funcional".

Audios relacionados
Corte voz 1 Mónica Gómez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Mónica Gómez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Mónica Gómez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 4 Mónica Gómez
Audio file

CONTACTE

Enllaços per a contactar amb l'Ajuntament de Benidorm