CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

21

07:06 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La Junta de Govern ha aprovat el projecte perquè el complex s'autoproveïsca amb energia neta i renovable, consolidant l'aposta municipal per continuar sent referent en sostenibilitat

Benidorm instal·larà plaques solars a la ciutat esportiva Guillermo Amor que també proveiran a 2 centres escolars

01 setembre 2023
Ciudad Deportiva Guillermo Amor

Esta actuació, emmarcada en l'Estratègia DUSI de Benidorm, compta amb una inversió que supera els 280.000 euros cofinançats per l'Ajuntament i els fons FEDER.

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Benidorm ha aprovat un projecte per a instal·lar plaques fotovoltaiques a la ciutat esportiva Guillermo Amor; una actuació inclosa en l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrador (EDUSI) de Benidorm. Amb esta acció, l'Ajuntament reafirma el seu impuls per l'eficiència energètica i l'ús de l'energia neta en els edificis municipals.

"Amb la implantació de plaques solars, continuem millorant les nostres infraestructures fent-les més eficients," ha explicat l'alcalde de Benidorm Toni Pérez. "Així continuem construint el Benidorm sostenible i verd que anem dissenyant en els últims anys, conservant els recursos naturals i millorant els serveis públics de la ciutadania, un lloc ideal per a vindre i per a viure."

Esta actuació de millora de l'eficiència energètica municipal instal·larà un equip fotovoltaic que, amb una producció aproximada de 198 kW, proveirà les necessitats energètiques de les instal·lacions del complex esportiu, el col·legi CEIP Aitana i el parvulari del CEIP Vasco Nuñez de Balboa. Es calcula que amb les plaques solars es podrà cobrir el 87% del consum elèctric d'estos edificis municipals de la zona EDUSI, reduint així la petjada de carboni i la factura elèctrica de l'Ajuntament.

"La instal·lació d'estes plaques solars no sols ens permet reduir la petjada de carboni de l'Ajuntament, com ja hem estat fent amb la nova lluminària LED o la sanforització de la xarxa d'aigües, sinó que a més ens brinda una oportunitat per a conscienciar a la ciutadania de la necessitat de canviar a un model més eficient, verd i respectuós amb l'entorn," ha afegit l'alcalde Toni Pérez. "Benidorm ja és sinònim de l'ús eficient i sostenible de l'aigua i hui continuem associant el nostre municipi amb la sostenibilitat a través de la instal·lació de generadors d'energia neta."

El termini d'execució previst per a esta obra és d'unes huit setmanes. La inversió de l'actuació d'implantació fotovoltaica per a autoconsum a la ciutat esportiva Guillermo Amor ascendix als 282.605,69 euros. Cofinançat per l'Ajuntament de Benidorm i els fons europeus FEDER, estes obres responen a la quarta línia d'actuació de l'EDUSI: la millora de l'eficiència energètica i la generació d'energia neta en les infraestructures esportives municipals.

Esta actuació complementa una altra inversió en energia fotovoltaica per l'Ajuntament, també a través de fons europeus, feta en els últims mesos en una dotzena d'edificis municipals i centres educatius de la ciutat.

SOBRE L'EDUSI DE BENIDORM:

El Programa Operatiu pluriregional d'Espanya 2014-2020, i del Programa Operatiu de Creixement Sostenible (POCS) impulsen l'estratègia DUSI, de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat, de la qual Benidorm, tal com establix la Resolució de 4 de maig de 2018 publicada en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) de l'Ordre de la Tercera Convocatòria HFP/888/2017, ha aconseguit optar i aconseguir un finançament de l'ajuda FEDER de 10 Milions d'Euros, a través de la seua estratègia EDUSI BENIDORM.

L'EDUSI BENIDORM està composta per una sèrie d'objectius temàtics, específics, estratègics i operatius, englobats a través de 13 Línies d'Actuació, l'impacte social de la qual, mediambiental, econòmic i urbà sobre la ciutat pretén transformar una àrea urbana delimitada de la ciutat en la qual intervindre i regenerar integralment, en llaures a més de produir un impacte i millora global a la ciutat.

Audios relacionados
Corte voz 1 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Toni Pérez
Audio file
Benidorm instalará placas solares en la ciudad deportiva Guillermo Amor que también abastecerán a 2 centros escolares

CONTACTE

Enllaços per a contactar amb l'Ajuntament de Benidorm