CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

17

13:01 PM

HORA BENIDORM

24ºC

Poc núvol

S 5km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Per a l'alcalde Toni Pérez, "l'EDUSI és una fórmula de construir Europa, un element essencial per a millorar Benidorm"

Benidorm commemora el Dia d'Europa en la recentment renovada plaça de Neptú

09 maig 2023
Día de Europa

La renovació de la plaça de Neptú, que inclou mobiliari urbà accessible, una nova font i arbratge de gran calibre, i paviment antilliscant, és una de les actuacions de l'EDUSI de Benidorm.

Hui, en el Dia d'Europa, l'Ajuntament de Benidorm ha celebrat el seu tradicional ple institucional en la recentment renovada plaça de Neptú. En la declaració institucional, l'alcalde Toni Pérez ha recordat que "ara que estem finalitzant l'any Pedro Zaragoza Orts, vull recordar en este dia que els valors europeus i occidentals van trobar a Benidorm, el seu turisme, obertura i en aquelles setmanes europees de l'agost de 1964 i gener de 1965 l'hospitalitat i el màxim interés, imaginant com Espanya podia ser part d'Europa."

Benidorm també ha manifestat el seu suport incondicional a la pau a Europa: "en els inicis del que hui és la Unió Europea, es buscava una Europa fort enfront d'una agressió de l'est. Hui, veient l'agressió russa a un país que fa anys que vol ser part de la realitat europea, el concepte cobra vigor i responsabilitat. Europa ha manifestat el seu suport incondicional a Ucraïna. Benidorm va reconéixer al poble ucraïnés l'any passat en tal dia com hui. Hui des de Benidorm continuem reclamant la pau i la fi d'esta guerra injusta."

Pérez ha recordat els inicis de la Unió Europea, "la qual cosa va començar com una unió merament econòmica, ha evolucionat fins a convertir-se en una organització activa en tots els fronts: des del clima i el medi ambient fins a la salut i les relacions exteriors, passant per la sanitat, la justícia i la immigració. Hui Europa busca ser més pròxima, més social, més connectada, més sostenible i innovadora i se secunda per a aconseguir-ho en sòlids conceptes forjats en els fons de desenvolupament europeus."

A Benidorm, els fons europeus s'han materialitzat en la seua Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrador. Un projecte amb una gran participació ciutadana, que ha transformat tres barris residencials de la ciutat. "Amb la tercera convocatòria europea i competint amb 150 ciutats d'Espanya, Benidorm va aconseguir un finançament de 10 milions d'euros per a la seua estratègia DUSI. L'EDUSI és una fórmula de construir Europa, un element essencial per a millorar Benidorm," ha manifestat l'alcalde en la seua declaració institucional.

Toni Pérez també ha volgut recordar al científic bbenidormer i catedràtic de la Universitat de Zurich Javier Pérez-Ramírez, incidint en el valor de la innovació que sempre ha reivindicat Benidorm. Este destacat investigador benidormer ha sigut guardonat amb la distinció Europa de l'Ajuntament de Benidorm.

Pérez també ha volgut "reconéixer el compromís d'Europa amb la nostra ciutat, fonamentalment amb l'estratègia EDUSI que Benidorm va tindre la fortuna de projectar amb una àmplia participació ciutadana. Europa ha posat hui la mirada no sols en la geopolítica i les grans infraestructures, sinó a convertir a les nostres ciutats en més sostenibles socialment i ambientalment."

El ple institucional ha comptat amb l'assistència de la corporació municipal, representants de les entitats socials i culturals de Benidorm i càrrecs com el cònsol de Grècia. En l'acte del Dia d'Europa, també s'ha inaugurat una exposició exterior que explica les diferents actuacions de l'EDUSI Benidorm i que romandrà en la plaça de Neptú.

La plaça de Neptú és un espai públic clau de l'entorn Alfredo Corral i Maravall. Esta plaça, que forma part de les millores de mobilitat i accessibilitat del sud de Jaume I de l'EDUSI, ha sigut transformada per a garantir l'accessibilitat integral de tots els veïns. Amb una nova font il·luminada, mobiliari urbà, una pèrgola-ciri i més zona verda per a fer ombra i, l'actuació fonamental "un paviment antilliscant que era totalment necessari per a garantir que els nostres majors i les persones amb mobilitat reduïda, pogueren gaudir amb seguretat d'este espai", segons Toni Pérez.

La renovació de la Plaça Neptú forma part la primera fase de les obres del sud de Jaume I, emmarcades en l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrador (EDUSI) de Benidorm. La inversió total, que ascendix a 1.052.591,96 €, compta amb una aportació de 437.667,74 € dels fons europeus FEDER i respon als objectius estratègics de millora de la mobilitat i promoció de la inclusió social.

SOBRE L'EDUSI DE BENIDORM:

El Programa Operatiu pluriregional d'Espanya 2014-2020, i del Programa Operatiu de Creixement Sostenible (POCS) impulsen l'estratègia DUSI, de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat, de la qual Benidorm, tal com establix la Resolució de 4 de maig de 2018 publicada en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) de l'Ordre de la Tercera Convocatòria HFP/888/2017, ha aconseguit optar i aconseguir un finançament de l'ajuda FEDER de 10 Milions d'Euros, a través de la seua estratègia EDUSI BENIDORM.

L'EDUSI BENIDORM està composta per una sèrie d'objectius temàtics, específics, estratègics i operatius, englobats a través de 13 Línies d'Actuació, l'impacte social de la qual, mediambiental, econòmic i urbà sobre la ciutat pretén transformar una àrea urbana delimitada de la ciutat en la qual intervindre i regenerar integralment, en llaures a més de produir un impacte i millora global a la ciutat.

Audios relacionados
Corte voz 1 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 4 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 5 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 6 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 7 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 8 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 9 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 10 Toni Pérez
Audio file

CONTACTE

Enllaços per a contactar amb l'Ajuntament de Benidorm