EL TEMPS A BENIDORM ARA

21

07:17 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

El Saló d'Actes acull una conferència del prestigiós expolític a la qual va acudir l'alcalde Toni Pérez

El diplomàtic i escriptor Javier Rupérez reflexiona a Benidorm sobre Ucraïna i la fractura de l'ordre internacional

09 maig 2023
Javier Rúpérez. Club Opinión.

La Sala d'actes de l'Ajuntament de Benidorm va acollir ahir una conferència del prestigiós expolític, diplomàtic i escriptor Javier Rupérez organitzada pel Club d'Opinió. La intervenció de Rupérez va versar sobre 'Ucraïna i la fractura de l'ordre internacional. Una reflexió Imprescindible' i a ella va acudir l'alcalde Toni Pérez i diversos membres de la corporació municipal.

L'autor va relatar com va conéixer Ucraïna i els seus llaços amb Polònia en els seus primers anys de trajectòria professional i després va fer un repàs a la història d'Ucraïna després de la Segona Guerra Mundial fins a la desaparició de la Unió Soviètica, "la qual van fer caure els seus ciutadans per un sistema que no funcionava".

Rupérez va contar que els països de l'Est "van eixir corrent del Pacte de Varsòvia, la qual cosa va afectar països com Ucraïna, Moldàvia o Geòrgia". Eixos països, va continuar, van demanar a l'OTAN i a la UE que continuaren avant "perquè volien formar part d'eixes organitzacions".

Javier Rupérez va recordar en la seua conferència que quan Putin accedix en poder "ja va anunciar les seues intencions en afirmar que la desgràcia més gran havia sigut la desaparició de la Unió Soviètica. Així, en 2008 va envair parcialment Geòrgia i en 2014 ho va fer amb Crimea perquè considerava que era part de Rússia".

També va aprofundir en la importància estratègica d'Ucraïna, que tenia 5.000 caps nuclears quan desapareix l'URSS i que l'any 1994 se signa un acord pel qual la Federació Russa reconeix la sobirania d'Ucraïna i la seua integritat territorial.

Sobre l'actual conflicte va assenyalar que Putin envaïx Ucraïna en 2022 "perquè pensa que no passarà res tampoc està vegada. Però s'ha equivocat perquè pensava ocupar-ho en dos setmanes i ha ocorregut el contrari. Europeus i americans han trobat una nova raó per a unir-se. El fonamental no és només la guerra, sinó dir 'fins ací hem arribat i volem un món tranquil, lliure i pacífic'".

Rupérez va atribuir a Rússia "la seua història de permanent victimisme, que els porta a creure que hi ha una conjura contra ells" la qual va negar "a més de la seua visió imperialista". I va opinar que "la guerra no l'està guanyant Putin", afirmació que va argumentar amb el fet que "hi ha una realineació de les forces internacionals i la Xina ja ha avisat que no admetrà l'ús d'armes nuclears en el conflicte".

Finalment, per a aconseguir la pau va considerar que "no es pot permetre cap gest que premie a l'agressor" i es va mostrar optimista sobre el futur "perquè el món occidental ha reaccionat i s'ha mostrat unit".