CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

23

22:38 PM

HORA BENIDORM

12ºC

Cel clar

NO 5km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Emmarcada en l'Estratègia DUSI, compta amb una inversió que supera els 500.000 euros cofinançats per l'Ajuntament i els fons FEDER

Benidorm arranca la segona fase de les obres de millora de mobilitat de Jaume I, l'actuació premiada en la Setmana de la Mobilitat Sostenible 2023

02 octubre 2023
Benidorm arranca la segunda fase de las obras de mejora de movilidad de Jaime I, la actuación premiada en la Semana de la Movilidad Sostenible 2023

Benidorm aposta per la mobilitat i l'accessibilitat integral amb una actuació de la seua Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrador: la segona fase de la millora del sud de Jaume I. Esta setmana han començat estes obres que renovaran els carrers que connecten l'avinguda Jaume I i el carrer Maravall.

"Hem iniciat ja les obres de la fase 2 de la part sud de Jaume I. És una operativa important de millora de serveis i d'incrementar l'accessibilitat de la zona residencial que transcorre entre els carrers de Teuladí, Cadernera i Gris amb diferents operatives," ha explicat en la visita de hui l'alcalde de Benidorm, Toni Pérez. "Al carrer Gris, s'articularà una plataforma única com la que ja hem fet en la primera fase d'esta actuació, que ens va meréixer fa escassos dies un premi nacional de mobilitat per aqueixa intervenció."

Les obres, en marxa des de la setmana passada, renovaran integralment este espai públic amb paviment antilliscant: s'instal·larà una plataforma única al carrer Gris i el carrer Teuladí es transformarà en una plaça de preferència per als vianants. Com a novetat, s'instal·larà un ascensor en l'avinguda Jaume I que "resoldrà l'accessibilitat per a evitar les molèsties ocasionades pel pendent actual." Esta actuació és la segona fase de la ja acabada Millora de la Mobilitat Per als vianants i Accessibilitat de Jaume I, que va fer a Benidorm mereixedora del Premi de la Setmana Espanyola de la Mobilitat Sostenible 2023 en la categoria de ciutats de menys de 100.000 habitants.

L'actuació de millora de l'accessibilitat i la mobilitat afectarà els carrers Gris, Teuladí i Cadernera. A part de les noves voreres, es crearan rampes accessibles en els accessos a habitatges, mantenint els ja existents als garatges. També s'instal·larà mobiliari urbà accessible i es plantarà arbratge de gran calibre, "per a continuar creant espais públics agradables, còmodes, accessibles i verds".

Estes obres també inclouen millores en els serveis públics. Gràcies a l'ajuda de l'Institut per a la Diversificació i l'Estalvi d'Energia (IDAE), ja s'ha renovat la lluminària pública amb un nou sistema LED més eficient. També es renovarà la xarxa d'aigües pluvials, amb nous pous i embornals, i es milloraran els col·lectors de la xarxa d'aigües.

La inversió de l'actuació de millora de l'accessibilitat i la mobilitat en la part sud de Jaume I ascendix a 585.700,96 euros. Cofinançat per l'Ajuntament de Benidorm i els fons europeus FEDER, estes obres responen dos objectius estratègics de l'EDUSI: la millora de la mobilitat i la recuperació i realçada dels espais públics.

SOBRE L'EDUSI DE BENIDORM:

El Programa Operatiu pluriregional d'Espanya 2014-2020, i del Programa Operatiu de Creixement Sostenible (POCS) impulsen l'estratègia DUSI, de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat, de la qual Benidorm, tal com establix la Resolució de 4 de maig de 2018 publicada en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) de l'Ordre de la Tercera Convocatòria HFP/888/2017, ha aconseguit optar i aconseguir un finançament de l'ajuda FEDER de 10 milions d'euros, a través de la seua estratègia EDUSI BENIDORM.

L'EDUSI BENIDORM està composta per una sèrie d'objectius temàtics, específics, estratègics i operatius, englobats a través de 13 Línies d'Actuació, l'impacte social de la qual, mediambiental, econòmic i urbà sobre la ciutat pretén transformar una àrea urbana delimitada de la ciutat en la qual intervindre i regenerar integralment, en llaures a més de produir un impacte i millora global a la ciutat.

CONTACTE

Enllaços per a contactar amb l'Ajuntament de Benidorm