EL TEMPS A BENIDORM ARA

23

13:08 PM

HORA BENIDORM

24ºC

Poc núvol

S 5km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Les contractacions estan subvencionades per LABORA, a través del programa Avalem Capacitats, per a afavorir l'ocupabilitat de persones amb discapacitat mental o física

L'Ajuntament contracta a nou persones amb diferents capacitats per a labors d'atenció al públic en centres municipals

02 octubre 2023
El Ayuntamiento contrata a nueve personas con distintas capacidades para labores de atención al público en centros municipales

Prestaran els seus serveis per un període de nou mesos.

L'Ajuntament de Benidorm ha contractat nou persones amb diversitat funcional, física o mental per a prestar labors d'atenció al públic en diferents departaments municipals. La signatura dels contractes s'ha produït este dilluns, en un acte en el qual l'alcalde de la ciutat, Toni Pérez, acompanyat de les edils d'Ocupació i Recursos Humans, Mónica Gómez i Ana Soliveres, ha donat la benvinguda a estos nous empleats municipals i els ha animat en les noves responsabilitats que a partir d'ara desenvoluparan.

El primer edil ha destacat que el Consistori benidormer "aposta per les persones, independentment de les seues capacitats" i ha manifestat que, amb l'execució d'estos contractes, "complim amb el nostre compromís de promoure l'ocupabilitat de col·lectius amb més dificultats per a l'accés al mercat laboral".

La contractació d'estes nou persones tindrà una duració de nou mesos i s'ha dut a terme gràcies a diferents subvencions que ha obtingut l'Ajuntament de Benidorm a través del servici valencià d'ocupació LABORA.

D'una banda, es tracta d'una subvenció de LABORA finançada amb fons del SEPE, dins del programa ETRAME-Avalem Capacitats, per a contractar durant nou mesos a una persona desocupada amb trastorn mental greu o problemes de salut mental greu. La regidora d'Ocupació i Desenvolupament Local, Mónica Gómez, ha traslladat el suport municipal per a "fomentar l'ocupació de persones que es troben amb majors traves a l'hora d'accedir un lloc de treball".

Gómez ha detallat d'esta línia del programa Avalem Capacitats als ajuntaments que, com el de Benidorm, disposen de SASEM ¬-Servici d'Atenció i Seguiment per a les persones amb problemes de Salut Mental Greu–; i ha indicat que l'import de la subvenció concedida a través de l'Agència d'Ocupació i Desenvolupament Local, i a proposta del SASEM, ascendix a 17.959,73 euros. Així mateix, ha explicat que serà el SASEM de cada entitat local beneficiària el que s'ha encarregat de seleccionar a la persona treballadora d'este programa, segons la idoneïtat terapèutica de l'actuació, la situació clínica del pacient i altres consideracions objectivables.

D'altra banda, l'edil també ha informat que, a través del programa EMDISC-Avalem Capacitats, s'ha obtingut una altra subvenció de LABORA, de 143.677,83 euros, finançada amb fons del SEPE, per a la contractació huit persones desocupades amb discapacitat, també per un període de temps de nou mesos.

En tots dos casos, els destinataris finals del programa Avalem Capacitats són les persones desocupades amb discapacitat que figuren inscrites com a demandants d'ocupació en els Espais LABORA de la Generalitat. D'acord amb les bases, s'entén per persona amb discapacitat aquella afectada per un grau de discapacitat reconegut igual o superior al 33%, així com pensionistes de la Seguretat Social que tinguen reconeguda una pensió d'incapacitat permanent total, absoluta o gran invalidesa. Com s'ha indicat anteriorment, l'ocupació de tots dos programes està dins de la cartera de serveis d'Atenció al client i els treballadors contractats desenvoluparan les seues funcions en diferents departaments de l'Ajuntament de Benidorm.