EL TEMPS A BENIDORM ARA

21

00:58 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Toni Pérez destaca que "la percepció de seguretat a Benidorm està més ben valorada fins i tot que el nostre clima i les platges"

Benidorm celebra amb un solemne acte el Dia de la Policia Nacional

02 octubre 2023
Benidorm celebra con un solemne acto el Día de la Policía Nacional

En l'acte s'ha reconegut als policies jubilats i ciutadans compromesos i s'ha condecorat als agents que han ingressat en l'Orde del Mèrit Policial.

Benidorm ha celebrat este dimarts el Dia de la Policia Nacional, festivitat dels Sants Àngels Custodis, amb un acte en el Passeig de Colón, en el qual han participat l'alcalde Toni Pérez ajunte el comissari en cap Ceferino Serrano, i al qual han acudit representacions del Deganat de judicatura de Benidorm, Fiscalia, Caps i comandaments del Cos Nacional de Policia, de la Guàrdia Civil i de Policies Locals de Benidorm i la comarca així com els diputats autonòmics José Ramón González de Zárate i Mario Villar, membres de la Corporació Municipal de Benidorm i representacions d'altres Ajuntaments de la comarca.

L'acte ha començat amb la interpretació de l'himne d'Espanya i ha prosseguit amb l'alcalde i el comissari passant revista a la formació policial, amb banderola i seccions. Després d'això s'ha procedit al lliurament de mètopes de reconeixement al personal format en la Comissaria, distincions a ciutadans compromesos en els seus àmbits competencials en reconeixement del seu treball, lliurament i col·laboració amb la Policia Nacional. Igualment, s'ha reconegut als policies jubilats i s'ha condecorat als policies que han ingressat en l'Orde del Mèrit Policial.

L'alcalde de Benidorm, en la seua intervenció, ha qualificat d'"important celebració" per a Benidorm el dia de hui "que servix d'homenatge i reconeixement als quals han estat atents a preservar i garantir el que més volem; la vida, els nostres drets i llibertats, la nostra manera de viure i entendre la vida". Pérez també ha titllat de "gran encert" el fet que la Comissaria de Benidorm haja volgut realçar "als qui l'ajuden i col·laboren en el seu dia a dia".

A més, s'ha referit als policies assenyalant que "sou la cara amable, el primer auxili que tenim i, per això, vull convidar-vos a seguir amb la vostra tasca amb la mateixa obstinació que l'heu fet sempre i en este últim any".
Una obstinació, ha continuat l'alcalde, que ha permés que "la percepció de seguretat que hi ha a Benidorm estiga valorada pels nostres visitants fins i tot per damunt del nostre clima o les nostres platges".

Finalment, l'alcalde ha volgut reiterar "el meu agraïment i felicitació a tota la Comissaria, els homenatjats i reconeguts, desitjant una molt bona celebració en este dia gran".

Per part seua, el comissari Ceferino Serrano ha volgut en primer terme mostrar "la nostra solidaritat amb els familiars i amics dels morts en la matinada del dissabte en el terrible succés ocorregut a Múrcia". En eixe punt ha volgut llançar "un emotiu record que ens servisca a tots per a relativitzar algunes situacions personals que pensem són insuperables, fins que la vida ens colpeja de veritat".

El comissari ha felicitat "especialment" a tots els homenatjats i reconeguts hui i respecte a l'actuació policial en este 2023 ha precisat que "la resposta policial enguany ha estat per damunt de 2019, i per a això han destacat factors com la col·laboració ciutadana com una cosa clau que ha facilitat el nostre treball".

Ceferino Serrano ha accentuat l'"especial atenció" a la violència sobre la dona, ancians i persones desvalgudes "a les quals la Policia nacional dedica unitats especialitzades per a aconseguir una major conscienciació de víctimes, autors i ciutadania en general". "La Policia Nacional assumix amb orgull el mandat constitucional de fer de Benidorm una ciutat més segura" ha postil·lat el comissari.

L'acte ha finalitzat amb una ofrena d'una corona de llorer davant la imatge de l'Àngel Custodi com a homenatge als caiguts, amb salva d'honor i la interpretació final de l'himne de la Policia Nacional, 'Tenacitat de ferro'.

Missa pels Àngels Custodis

Prèviament a este acte, s'ha celebrat una missa en la parròquia del Bon Pastor, a la qual ha assistit el regidor de Seguretat Ciutadana, Jesús Carrobles, i el diputat autonòmic, José Ramón González de Zárate, a més de membres de la corporació local acompanyant als integrants de la Comissaria de Benidorm i altres representacions policials.