Amb esta actuació de l'estratègia DUSI, cofinançada en un 50% pels fons europeus FEDER, Benidorm millorarà l'eficiència en la gestió de l'aigua
Benidorm amplia els sensors de la xarxa d'aigua potable i avança cap a la Smart City
Benidorm ampliarà la xarxa de sensors intel·ligents per a realitzar una gestió més eficient de l'aigua. Esta actuació, que forma part de l'estratègia de desenvolupament urbà sostenible integrat de Benidorm, permetrà portar un control sobre fugides, filtracions d'aigua marina i la qualitat de la xarxa d'aigua potable amb l'objectiu de millorar la gestió i el servici dels veïns.
"Els nostres veïns mereixen la xarxa d'aigua potable amb més qualitat i major eficiència per a garantir que un recurs tan important els arriba en les condicions òptimes. Benidorm és un exemple de ciutat sostenible i amb esta nova inversió vam demostrar estar a l'avantguarda de l'ús eficient de recursos," ha explicat l'alcalde Toni Pérez hui. "Gràcies a estos nous sensors, podrem continuar fent de la nostra ciutat un exemple d'èxit en la gestió dels recursos hídrics."
L'ampliació d'estos comptadors intel·ligents es durà a terme en la zona d'actuació de l'estratègia DUSI, que abasta la zona residencial de la ciutat. Els sensors recopilaran tota classe d'informació sobre el sistema d'aigua de la ciutat cosa que permetrà a l'Ajuntament de Benidorm millorar i portar un control mediambiental de l'aigua potable i el clavegueram.
"En ampliar els sensors i la informació que rebem sobre la xarxa d'aigua, podrem millorar el servei i la qualitat de vida dels veïns i turistes que rebem a Benidorm," ha declarat Toni Pérez. "Continuem treballant per a optimitzar al màxim els serveis públics i avançar cap a la transició de Benidorm a una ciutat intel·ligent fomentant la innovació i la sostenibilitat."
Esta millora dels servicis públics, cofinançada en un 50% pels fons FEDER, s'inclou en la línia d'actuació 7 de l'estratègia DUSI de Benidorm que busca la "millora de la qualitat ambiental i la petjada ecològica de l'àrea urbana i periurbana." La intervenció respon a dos objectius de l'EDUSI de Benidorm: l'objectiu temàtic 6, "conservar i protegir el medi ambient i promoure l'eficiència dels recursos"; i l'objectiu estratègic 3, de "recuperació i millora dels espais públics per a la ciutadania."
Esta actuació, inclosa en l'estratègia DUSI de la ciutat, forma part del ferm compromís en la gestió d'aigua eficient que li va valdre a Benidorm el premi nacional Ciutat Sostenible en 2019. L'optimització de recursos i la sostenibilitat formen part de la marca Benidorm: el seu model urbanístic de ciutat vertical o l'ús de tecnologies per a l'eficiència dels recursos han convertit a la ciutat en el paradigma del desenvolupament sostenible.
SOBRE L'EDUSI DE BENIDORM:
El Programa Operatiu pluriregional d'Espanya 2014-2020, i del Programa Operatiu de Creixement Sostenible (POCS) impulsen l'estratègia DUSI, de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat, de la qual Benidorm, tal com establix la Resolució de 4 de maig de 2018 publicada en el Boletín Oficial del Estado (BOE) de l'Ordre de la Tercera Convocatòria HFP/888/2017, ha aconseguit optar i aconseguir un finançament de l'ajuda FEDER de 10 Milions d'Euros, a través de la seua estratègia EDUSI BENIDORM.
L'EDUSI BENIDORM està composta per una sèrie d'objectius temàtics, específics, estratègics i operatius, englobats a través de 13 Línies d'Actuació, l'impacte social de la qual, mediambiental, econòmic i urbà sobre la ciutat pretén transformar una àrea urbana delimitada de la ciutat en la qual intervindre i regenerar integralment, en llaures a més de produir un impacte i millora global a la ciutat.