EL TEMPS A BENIDORM ARA

05

14:43 PM

HORA BENIDORM

28ºC

Poc núvol

NE 15km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

El ple donarà llum verda al PAUS, que sorgix de l'adhesió de Benidorm al Pacte de les Alcaldies per al Clima i l'Energia

Benidorm aprovarà el Pla d'Acció per al Clima i l'Energia Sostenible com a estratègia de mitigació i adaptació al canvi climàtic

23 maig 2022
Plan PACES

L'alcalde assenyala que per a 2030 el pla fixa tindre una quota del 27% d'energies renovables, un estalvi del 27% en l'energia consumida i un 40% menys de gasos d'efecte d'hivernacle.

El ple de Benidorm aprovarà dilluns que ve el Pla d'Acció per al Clima i l'Energia Sostenible (PAUS), que serà el marc de referència per al desenvolupament d'una estratègia integral i coordinada de cara a la mitigació i adaptació al canvi climàtic fins a l'any 2030. Este pla, el document del qual ja està redactat, es realitza conforme a l'acord d'adhesió de l'Ajuntament al 'Pacte d'Alcaldes per al Clima i l'Energia'.

El PAUS inclou les línies d'actuació a desenvolupar pels diferents sectors socioeconòmics de la ciutat amb la finalitat de comptar amb un instrument de planificació bàsic per a promoure una acció coordinada i coherent entre estos.

El pla naix de l'adhesió de Benidorm al Pacte de les Alcaldies per al Clima i l'Energia. D'aquell pacte es va eixir amb el compromís de presentar el PAUS en un termini de dos anys i dur a terme un inventari d'emissions de referència i una avaluació de riscos i vulnerabilitats derivats del canvi climàtic.

Segons ha explicat l'alcalde, Toni Pérez, "per a la ciutat pot suposar un gran esforç, però el fet de fomentar una cultura de l'estalvi d'energia a través de la sensibilització de la població i el desenvolupament d'accions que permeten enfortir i millorar les mesures existents és molt important per a lluitar contra el canvi climàtic i fer de Benidorm un model a seguir per altres municipis".

Així, Benidorm es compromet mitjançant el PAUS a contribuir localment a la mitigació del canvi climàtic, complir amb la legislació ambiental i energètica actual i preparar-se per a escenaris futurs de caràcter restrictiu. A més, ha afegit Pérez, hi ha altres objectius com "millorar la nostra imatge, augmentar la qualitat de vida dels nostres ciutadans, reduir el consum d'energia i els costos econòmics associats, incrementar l'eficiència energètica, protegir i preservar el medi ambient per a les generacions futures, reduir les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle i, en definitiva, adaptar-nos al canvi climàtic".

Quant a les finalitats de mitigació del canvi climàtic per a l'any 2030, l'alcalde ha assenyalat que el PAUS establix "assolir almenys un 27% de quota d'energies renovables en el municipi, un estalvi del 27% en l'energia consumida i la reducció del 40% de les emissions generades per gasos d'efecte d'hivernacle". Per a eixos propòsits de mitigació del canvi climàtic s'han establit un total de 85 accions.

La proposta que s'aprovarà en el ple inclou l'elaboració d'un informe de seguiment, almenys cada dos anys, amb finalitats d'avaluació, seguiment i control.

Segons el PAUS, s'estima que serà necessari invertir un mínim de 3.353.221 euros en àmbits que depenen directament de l'Ajuntament per a aconseguir els fins marcats. Quant als àmbits que no depenen de l'Ajuntament, es calcula que aqueixa quantitat ascendirà a 6.429.030 euros.

Per al finançament, el PAUS proposa obtindre els recursos "mitjançant fons propis i subvencions europees, ja que hi ha moltes d'elles que estan disponibles que estan alineades amb els objectius del mateix pla".

El PAUS, finalment, indica en les seues conclusions que "hi ha molt de terreny avançat fruit de l'aposta i l'estratègia iniciada fa anys per este Ajuntament per adaptar-nos i combatre el canvi climàtic, per la sostenibilitat, l'aposta per les energies renovables i per l'eficiència en la gestió dels recursos" ha incidit Pérez.

En eixe sentit es detalla que en les dependències municipals l'any 2019 ja s'havien complit els objectius de consum fixats per a 2030. Succeïx el mateix en el cas del transport públic i comarcal i en el del transport privat i comercial "a conseqüència de les polítiques de mobilitat instaurades en el municipi durant els últims anys".

Etiquetes