La ciutat les ha mantingut obertes durant el Pont els tres punts per a facilitar el bany a persones amb diversitat funcional o problemes de mobilitat
Prop de 28.000 persones han fet ús de les platges accessibles, biblioplatges i ludoteques de Benidorm durant la temporada alta
Prop de 28.000 persones han fet ús dels serveis de platges accessibles, biblioplatges i ludoteques a peu d'arena de Benidorm durant la temporada alta, segons les xifres facilitades hui per la regidora de l'àrea, Mónica Gómez. Una temporada alta que "a causa de les temperatures pràcticament estiuenques de les últimes setmanes s'ha prolongat fins al Pont de la Hispanitat, del qual gaudim esta setmana. De fet, diàriament les nostres platges estan mostrant una imatge molt similar a la que exhibien durant el mes de juny".
Més d'un terç dels usuaris els concentra el servici de platges accessibles, "en el qual Benidorm va ser pioner l'any 2000, que compta amb tres punts diferents operatius durant tot l'any i amb el qual es facilita el bany a persones amb diversitat funcional o problemes de mobilitat". Gómez ha incidit que "es tracta d'un servici amb demanda durant tot l'any, adaptant-se la dotació de personal a l'afluència a cada moment". Així, durant els mesos de juliol i agost cada punt ha sigut atés per tres socorristes, mentre que des de setembre són dos les persones que s'encarreguen de la gestió de cadascuna de les instal·lacions de platges accessibles.
Concretament, des de juny a setembre pels punts de platges accessibles han passat 9.475 persones, xifra a la qual s'afigen les 598 que han fet ús d'estes instal·lacions des del 8 al 15 d'octubre, aprofitant els dos ponts d'este mes, el del Dia de la Comunitat Valenciana i el de la Hispanitat. D'esta manera, durant eixe període s'han fregat els 11.000 usuaris.
Com és habitual, el punt de platges accessibles més concorregut i demandat és el situat a l'altura del Parc d'Elx, que ha congregat a la meitat dels usuaris del servici –5.565–; seguit pel situat en Llevant –molt pròxim a l'encreuament amb l'avinguda d'Europa i amb 3.293 persones–, i la Cala –1.215–.
La responsable de Platges ha recordat que "els punts de platges accessibles, igual que la resta de servicis i instal·lacions de les nostres platges, estan auditats de manera permanent per organismes externs que certifiquen la seua qualitat". De fet, els punts de Parc d'Elx i Llevant compten amb el certificat d'Accessibilitat Universal UNE 170001-1 i UNE 170001-2. A l'estiu, cada punt està assistit per tres treballadors de l'empresa concessionària de les platges, RA Benidorm.
Molt significatius són també les dades d'usuaris de les biblioplatges, "un altre dels servicis en els quals Benidorm es va avançar a la gran majoria de destinacions turístiques". En total, en els mesos de juliol, agost i setembre han passat per les biblioplatges 16.351 usuaris. La de Llevant, situada a l'altura de l'encreuament de les avingudes Madrid i Europa, és la que més públic congrega: 7.681 persones durant l'estiu. Ponent, per part seua, va sumar 5.781 usuaris i la Cala 2.889.
Gómez ha explicat que "a més de llibres dels fons bibliogràfics municipals en diferents llengües, estes biblioplatges, en les quals Benidorm novament va ser pioner, també oferixen servici diari de premsa regional, nacional i fins i tot internacional, així com publicacions i revistes de diferent temàtica, funcionant també com a punt de trobada per als amants de la lectura sobre la mateixa arena".
Un altre punt de trobada, en este cas dels més xicotets, són les ludoteques, que es localitzen en al costat de la biblioplatja de Llevant, enfront del Passeig de Colón i a l'altura de l'hotel Delfín. Per estos espais, operatius durant la temporada alta, han passat durant els mesos de juny –en el cas del Parc d'Elx–, juliol i agost un total de 1.382 menors.
L'edil ha destacat que "tots estos servicis, que es presten des de fa dècades, contribuïxen a millorar l'experiència dels usuaris de les nostres platges, que presenten una activitat permanent i que són de les poques que mantenen els serveis de salvament i socorrisme durant els dotze mesos de l'any, adaptant a cada moment la dotació de personal a les necessitats del servici i a l'ocupació d'estes".
Així, en estos moments i una vegada superats els mesos de màxima assistència a les platges, este dispositiu està format per 25 efectius: cinc socorristes en Llevant, cinc en Ponent i un en el Mal Pas; sis en platges accessibles –dos per cada punt operatiu-, dos caps de platges, un patró i un socorrista en embarcació, dos punts d'assistència sanitària i dos ambulàncies.
Pel que respecta a la temperatura de l'aigua, les analítiques que setmanalment es realitzen des del Laboratori Municipal llancen una mitjana de 25,32 graus durant els primers dies d'octubre, un valor una mica superior al que va marcar al llarg del mes de juny, que va ser de 23,57°. No obstant això, la temperatura màxima de l'aigua ha sigut pràcticament idèntica: 25,60° al juny i 25,50° en l'arrancada d'octubre.
Gómez ha indicat que "les jornades de sol unides a les bones temperatures, tant ambient com de l'aigua de la mar, han atret moltíssims usuaris a les platges no sols durant la temporada alta sinó també en estos primers compassos del mes d'octubre".