EL TEMPS A BENIDORM ARA

23

19:33 PM

HORA BENIDORM

9ºC

Cel clar

NO 5km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La regidora Ana Pellicer anima a la ciutadania a presentar les seues propostes i recorda que el termini acaba el 30 d'octubre

Participació Ciutadana ja ha rebut una trentena de propostes per al pressupost participatiu de 2024

16 octubre 2023
Participación Ciudadana ya ha recibido una treintena de propuestas para el presupuesto participativo de 2024

La Regidoria de Participació Ciutadana ha rebut ja una trentena de propostes per a ser executades amb càrrec al pressupost participatiu del pròxim exercici quan encara falten dos setmanes per a finalitzar el termini per a presentar-les, fixat el pròxim 30 d'octubre a les 23.59 hores. El ritme de recepció de propostes és similar al del passat any, segons han informat des de la Regidoria, "per la qual cosa tenim l'esperança que al final se superen fins i tot les 130 propostes rebudes fa un any, que van suposar un rècord" ha assenyalat l'edil de Participació Ciutadana, Ana Pellicer.

la regidora ha animat a tots els ciutadans empadronats a Benidorm majors de dihuit anys al fet que "realitzen i presenten les propostes que consideren més necessàries per a millorar els seus barris perquè hem demostrat que les propostes que finalment s'incorporen als pressupostos participatius s'executen i és la millor forma que la ciutadania veja satisfetes les seues demandes".

"A més" ha continuat "ells són els qui millor coneixen les necessitats que té cada barri i els que millor ens poden transmetre el que es necessita en cada zona".

Pellicer ha recordat en eixe sentit que l'Ajuntament destina a este concepte almenys el 5% del capítol d'inversions contemplat en el pressupost municipal "encara que al final eixe percentatge és major i se supera àmpliament la quantitat inicialment prevista". Així, dels 90.000 euros previstos en 2016 s'ha passat als més de 600.000 destinats en l'últim exercici.

Des que l'any 2015 es va elaborar el primer pressupost participatiu, l'Ajuntament ha escomés i executat un gran nombre d'actuacions emanades de les propostes veïnals. Entre elles es troben els jocs infantils adaptats al Parc d'Elx, la rampa d'accés a la platja de Llevant en el Torrejó, les voreres accessibles en el barri dels Tolls, l'adequació de semàfors per a persones sord-cegues en l'avinguda Comunitat Valenciana en la seua confluència amb l'avinguda Europa i carrer Bèlgica, la passarel·la per als vianants que unix el carrer Itàlia amb el Palau d'Esports, l'eliminació de barreres arquitectòniques i millora de la seguretat viària i per als vianants en els Tolls, l'ampliació del parc dels Ametllers, la renovació integral del parc d'Elx, la rampa al carrer Ferreries, la millora de l'accessibilitat en la zona centre, la creació d'una rotonda en l'encreuament de Ricardo Bayona i Veneçuela, la urbanització de Finca Barrina, l'adequació de la plaça de les Tendes, la rehabilitació de la casella del peó caminer en Emilio Ortuño o la creació de parcs infantils i zones verdes, entre altres.

La titular de Participació Ciutadana ha volgut matisar que les propostes veïnals "no han d'estar relacionades amb els seus barris, sinó que poden proposar millores per a qualsevol altra zona que consideren per al benefici i gaudi de tots en favor de l'accessibilitat o d'un altre aspecte que necessite ser millorat.

Segons recull l'autoreglament, les propostes s'emmarcaran en diverses àrees o blocs. La primera abasta Urbanisme, Escena Urbana i Mobilitat. La segona, Igualtat, Benestar Social, Sanitat i Tercera Edat. El tercer bloc l'ocupen Turisme, Platges i Seguretat Ciutadana. El quart engloba les propostes referides a Educació, Cultura, Joventut i Esports, i l'últim és el relatiu a actuacions en matèria de Medi Ambient i Neteja Viària.

Cada ciutadà pot presentar tantes propostes com desitge. Les propostes es presentaran per escrit en el Registre General situat en la planta baixa de l'Ajuntament de dilluns a divendres en horari de 09.00 a 14.00 hores, a través de la Seu Electrònica –https://seu.benidorm.org- o enviant un correu electrònic a consejovecinal@benidorm.org a l'atenció de la Regidoria de Participació Ciutadana.

El formulari per a presentar les propostes i tots els detalls pot consultar-se en https://benidorm.org/es/ayuntamiento/concejalias/participacion-ciudadana, accedint a l'apartat de Pressupostos Participatius.

Una vegada recaptades totes les propostes, estes es votaran de manera presencial per blocs temàtics en l'Assemblea. Que se celebrarà el 2 de novembre a les 18.00 hores a la Casa del Fester. En ella les persones proponents, si ho desitgen, disposaran de dos minuts per a explicar-les.

Igualment, per segon any consecutiu, s'habilitarà el vot telemàtic per a ampliar l'abast de la iniciativa. Estarà disponible des del 8 de novembre fins a les 23.59 hores del 30 de novembre i s'articularà a través d'https://benidorm.governalia.es, una plataforma posada en marxa l'any passat gràcies a una subvenció de la Diputació Provincial d'Alacant.

Després de totes dos votacions, una comissió tècnica s'encarregarà d'avaluar i prioritzar les actuacions sobre la base dels criteris de justícia distributiva recollits en les bases. Així, es donarà prioritat a les actuacions que contribuïsquen a satisfer necessitats bàsiques de la població (aigua, llum, seguretat, educació, convivència ciutadana, etc.); que ajude a reduir la desigualtat social (de gènere, de renda, d'ètnia, o per motius de discapacitat física o psíquica); les que atenguen criteris de sostenibilitat ambiental (comptant amb recursos pròxims, renovables, descentralitzats i autosuficients); les que beneficien a un percentatge major de població; o aquelles en les quals no s'haja invertit abans o no s'haja invertit prou.

Posteriorment, estes propostes seran objecte d'un informe de viabilitat tècnica i econòmica per part del personal tècnic de l'Ajuntament, començant per la més puntuada i fins al límit màxim de despesa autoritzada. En el cas que alguna de les propostes no fora viable tècnicament, "s'inclourà en un altre llistat i se seleccionarà la següent més votada en la llista de la priorització definitiva".

Finalment, les propostes aprovades d'acord amb l'autoreglament, s'elevaran a Alcaldia per a la seua tramitació, atés l'ordre de prioritat resultant del procés de selecció, executant-se l'any pressupostat aquelles obres que no requerisquen concurse públic o projecte tècnic específic o ser sotmesa a exposició pública.

Video Url
Audios relacionados
Corte voz 1 Ana Pellicer
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Ana Pellicer
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Ana Pellicer
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 4 Ana Pellicer
Audio file