La recuperació de vidre en els primers mesos de 2022 quasi es triplica respecte a l'any anterior
Els nivells de reciclatge a Benidorm s'acosten a números previs a la pandèmia
Els nivells de reciclatge de residus a Benidorm durant els primers mesos de l'any s'acosten als números previs a la pandèmia, la qual cosa "evidencia una reactivació de l'activitat turística, i també que la ciutadania i el teixit productiu mantenen el seu compromís amb la sostenibilitat i amb la recuperació i la reutilització", segons ha traslladat hui la regidora de Medi Ambient, Mónica Gómez.
Gómez ha precisat que "si bé encara no s'han aconseguit els volums en els quals estàvem en 2019, que va ser un any magnífic en termes turístics, les dades confirmen que la recuperació és evident i ens porten a pensar que és molt probable que la tendència dels primers mesos de l'any es consolide durant els pròxims mesos i que tanquem 2022 en uns números similars als que teníem abans de la crisi sanitària".
Segons les dades aportades per l'edil, "en el primer quadrimestre de l'any el volum de reciclatge de vidre quasi s'ha triplicat respecte a 2021, passant-se de 288.630 quilos recuperats a 832.340". Gómez ha recordat que "des de fa més d'una dècada, Benidorm sempre es col·loca entre els municipis d'Espanya amb major volum de reciclatge de vidre per habitant, superant en molt la mitjana nacional".
La mateixa tònica es dona també "en la resta de residus". Així, el reciclatge d'envasos ha crescut "més d'un 27% en els primers mesos de l'any", situant-se en 220.400 quilos recuperats"; mentre que s'han recollit "323.380 quilos de paper i cartó", la qual cosa es traduïx en un augment del 45%. Major ha sigut l'increment dels percentatges en les piles en la recollida de les piles que es depositen en els opis, que se situa alguna cosa per damunt del 120%.
Gómez ha explicat que "el paper de la ciutadania i l'empresariat és clau per a aconseguir estos valors de recuperació i reutilització de residus, com també ho és facilitar al màxim el reciclatge i d'aquí ve que des de l'Ajuntament, de la mà de les entitats implicades, es faça un esforç important per a oferir el nombre més gros possible de contenidors en tot el terme municipal".
A més del reciclatge de "vidre, paper, envasos i piles, que solen ser els residus més habituals, l'Ajuntament també afavorix el reciclatge d'altres residus com a mobles, electrodomèstics, enderrocs, restes de poda, bateries d'automòbil, radiografies o tubs fluorescents en l'Ecoparc, obert cada dia de la setmana". En estes instal·lacions es depositen tots els residus de forma ordenada per a posteriorment ser reciclats.
L'edil ha incidit en què "dins de l'estratègia d'acostar el reciclatge a la ciutadania, Benidorm disposa d'un servei d'Ecoparc mòbil, que cada dia, de dilluns a divendres, visita un barri de la ciutat perquè la ciutadania puga depositar pràcticament a la porta del seu domicili oli de cuina usat i oli d'automoció, piles de botó i elèctriques, radiografies, xicotets aparells electrònics o envasos tòxics també xicotets".