Este nou crim eleva a 28 les víctimes de violència contra la dona enguany i a 1.272 des de 2003
Benidorm condemna l'assassinat masclista d'una dona de 74 anys a la Corunya
L'Ajuntament de Benidorm ha guardat este dimarts un minut de silenci per a condemnar l'últim assassinat per violència contra la dona confirmat en les últimes hores al nostre país, que ha posat fi a la vida d'una dona a la Corunya. La concentració silenciosa ha tingut lloc al migdia a la porta de l'Ajuntament i ha estat encapçalada l'alcalde Toni Pérez i altres membres de la Corporació municipal, que han expressat així el seu rebuig unànime a este nou crim masclista.
La Delegació del Govern contra la Violència de Gènere i el Ministeri d'Igualtat han informat que la víctima és una dona de setanta-quatre anys que va ser assassinada presumptament pel seu cònjuge, de setanta-sis anys, divendres passat a la Corunya. El matrimoni tenia quatre fills majors d'edat i no existien denúncies prèvies per violència de gènere contra el presumpte agressor, que està detingut i ja ha ingressat a la presó.
Amb la confirmació d'este nou assassinat dins de l'espectre de la violència contra la dona, l'estadística sobre el nombre de dones assassinades per les seues parelles o exparelles a Espanya ascendix a 28 en el que portem de 2024 i a 1.272 des de 2003, quan es van començar a recopilar estes dades.
Des de la Regidoria d'Igualtat que dirigix l'edil Ángela Zaragozí recorden que l'Ajuntament de Benidorm disposa de personal especialitzat en violència de gènere per a prestar assessorament gratuït a qualsevol dona que se senta amenaçada. Així mateix, reitera una vegada més que les víctimes compten amb el telèfon gratuït 016, que no deixa rastre en la factura telefònica, si bé és recomanable eliminar-ho del registre de trucades dels mòbils. Este servici atén les 24 hores del dia, els 365 dies de l'any i en 52 idiomes.
Igualment, davant una situació d'emergència es pot telefonar al 112 o als telèfons d'emergències de la Policia Nacional (091) i de la Guàrdia Civil (062). En cas que no siga possible realitzar una crida i davant una situació de perill, es pot utilitzar l'aplicació ALERTCOPS, des de la qual s'enviarà un senyal d'alerta a la policia amb geolocalització. Tots estos mitjans d'assistència poden ser activats per la víctima i també per qualsevol persona que conega o sospite d'un cas de violència de gènere. És un deure de tota la societat.