TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA

L'alcalde de Benidorm planteja les principals estratègies dutes a terme en matèria de sostenibilitat, seguretat o innovació seguint el Full de ruta DTI

Toni Pérez debat sobre el futur de les ciutats intel·ligents en l'III Congrés de la Xarxa RECI

19 octubre 2023
Congreso de RECI
Congreso de RECI

L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, ha participat este dijous en la jornada inaugural de la tercera edició del Congrés de la Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents, on durant dos dies s'articularan diferents taules redones i conferències per a debatre entorn d'esta matèria. El primer edil benidormer ha exposat tot el treball que s'ha dut a terme a la ciutat en els últims anys dins de la Mesa Institucional RECI sobre 'El Futur de les Ciutats Intel·ligents', on ha pres la paraula al costat de la vicepresidenta RECI i alcaldessa de Santander, Gema Igual; el comissionat d'Innovació de l'Ajuntament de Barcelona, Michael Donaldson; l'alcaldessa de la Corunya, Inés Rey; i l'alcalde d'Alfafar i diputat provincial d'Administració Electrònica de la Diputació de València, Juan Ramón Adsuara.

Durant la seua intervenció, Toni Pérez ha traslladat als assistents que, a pesar que Benidorm ocupa únicament l'1% de la superfície total del litoral de la Comunitat Valenciana, s'ha consolidat com la quarta destinació turística nacional. "Un títol que compaginem amb el de primera Destinació Turística Intel·ligent d'Espanya i premi nacional de Ciutat Sostenible per la gestió de l'aigua", ha afegit el primer edil, per a després indicar que l'aposta per matèries com la "tecnologia, inclusivitat, sostenibilitat i seguretat són les claus del seu èxit i amb les quals Benidorm ha aconseguit convertir-se en una ciutat del futur".

Per a obtenir este objectiu, Pérez ha enumerat els diferents plans que s'han dut a terme en els últims anys "seguint el Full de ruta DTI a partir de la pandèmia, quan desenvolupem el Pla Benidorm DTI+Segura i, a partir d'ací, havent testat les nostres propostes, amb els plans Benidorm Vision 360, Verd Benidorm, Benidorm Blau i Verd, la mateixa Estratègia DUSI i el treball continuat de Plans de Mobilitat Sostenible, Eficiència Energètica i Adaptació al Canvi Climàtic".

"A Benidorm sabem que el món, la societat moderna, es desenvolupa a les ciutats i que el futur de la Ciutat Intel·ligent ha d'anar cap a la creació d'un sistema que davant i aprofite els nous desafiaments tecnològics per a fomentar el capital humà i comunitari i assolir projecció econòmica, social i ambiental", ha defensat el regidor. Després d'això, ha afirmat que un dels grans desafiaments per a tota ciutat és "millorar en sostenibilitat; en la seua concepció més àmplia: ambiental, econòmica, social i digital", i ha enumerat les actuacions que Benidorm té per davant, englobades totes elles en 6 fronts, per a atendre els estudis més recents, que apunten al fet que "la ciutat intel·ligent del futur ha de millorar els indicadors de qualitat de vida de manera significativa en els pròxims vint anys: les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle han de reduir-se un 10%, el consum d'aigua i electricitat fins a 40% i els residus no reciclats un 35%".

El primer d'estos eixos té a vore amb la Innovació Tecnològica, amb accions encaminades a l'eficiència energètica i sistema garantit de compra energia verda, el desenvolupament de la Xarxa 5G o d'edificis amb autosuficiència i innovació tecnològica. En segon lloc, la Nova mobilitat urbana, a través d'un sistema de trànsit bla i flotes municipals i urbanes sostenibles, una xarxa de recàrrega de vehicles, les zones de baixes emissions i la xarxa d'aparcaments dissuasius. El tercer front té a veure amb la Il·luminació intel·ligent (estalvi econòmic), amb la instal·lació de llums LED o la sensorització del sistema.

El quart és el relacionat amb els Cicles de l'aigua i dels residus, per mitjà de xarxes eficients de distribució i recollida, sensorització de les mateixes i analítiques, sincronia en el proveïment, potabilització, depuració i reutilització, la renaturalització d'espais, la diligència i planificació de la recollida selectiva, o el reciclatge actiu. En cinqué lloc, la Seguretat, mitjançant el desenvolupament de la plataforma de dades segures, atenció preferent a la ciberseguretat, serveis digitals de l'Administració en línia, o la protecció ciutadana. I, finalment, la Resposta a Emergències, amb l'aprovació de plans de Prevenció, Emergències i Contingències, i la planificació d'adaptació i mitigació del canvi climàtic.

"A Benidorm sabem que només serem la millor ciutat per a vindre si som la millor ciutat on viure. Per a nosaltres l'epicentre de l'activitat i la gestió municipal és el veí, el ciutadà; el turista, el visitant", ha traslladat Pérez, qui també ha apostat per continuar millorant la connectivitat i les competències digitals de la població, continuar impulsant nous plans que aprofundisquen en la sostenibilitat o la renaturalització, així com els models de governança i de col·laboració publicoprivada.